Wachten op de afvalronde voor restafval hoeft niet meer in GOOIK

Wachten op de afvalronde voor restafval hoeft niet meer in GOOIK

Editie_gooik_milieupark_2__kopie_
Wie dat wenst kan vanaf nu zijn restafval ook naar het milieupark brengen. - Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Gooik heeft de mogelijkheid voorzien  om voortaan restafvalzakken op het milieupark te deponeren. Vorige maand brachten wij reeds het bericht dat de gemeente aan het werken was aan een afvalstraatje, nu vanaf woensdag 12 augustus is dit daadwerkelijk zo. Wie in de zomermaanden niet kan wachten op de tweewekelijkse huisvuilophaling, mag zijn zakken voortaan naar het Gooikse milieupark brengen. Daarmee geeft de gemeente een antwoord op een vaak terugkomende vraag. 
Simon De Boeck, schepen van leefmilieu: ‘Vooral in de warme zomermaanden is het begrijpelijk niet altijd aangenaam om huisvuilzakken te bewaren tot de volgende ophaling, zeker niet voor wie bijvoorbeeld op een appartement woont.’ Wie te weinig ruimte heeft of dringend van zijn mosselschelpen af wil, mag zijn zak vanaf vandaag op het milieupark deponeren. Uiteraard nog steeds verpakt in de klassieke rode zak. De gemeente kiest bewust niet voor een wekelijkse ophaling van het restafval, ook niet in de zomer. Een extra ophaling kost de belastingbetaler tienduizenden euro’s extra. Bovendien blijkt uit studies dat het aandeel restafval toeneemt bij een wekelijkse ophaling. De nood om te sorteren is in dat geval dan ook minder groot.  Jonas De Maeseneer, Gooiks raadslid en bestuurder bij Intradura, bevestigt: ‘Uit een recente studie van Intradura blijkt dat meer dan 30% van de inhoud van de restafvalzak uit GFT bestaat. Daar zit dus nog een enorme marge voor onze inwoners om beter te sorteren. De gemeente biedt daarom op het milieupark tegelijk ook een container aan voor de GFT zakken.’.Ook de Gooikse seniorenraad toonde zich tevreden met deze aanpassing. Bij monde van voorzitter Maurice Sirjacobs, werd de vraag naar een oplossing regelmatig door de seniorenraad op de agenda geplaatst.
Vanaf woensdag 12/8 zijn de containers beschikbaar op het milieupark. We verwachten echter geen stormloop en we stimuleren deze dienst ook niet echt, integendeel. Wie dat wil kan net als vandaag nog steeds voor het gemak kiezen en zijn restafvalzak tweewekelijks op zondagavond (na 18u) of maandagmorgen (voor 5u) voor de deur plaatsen.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 aug 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 19 sep 2020
Marc Colpaert | 18 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 14 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief