OETINGEN - Herman en Monique gaan voor Gastro-Boetiek en Gastro-Atelier

OETINGEN - Herman en Monique gaan voor Gastro-Boetiek en Gastro-Atelier

Editie_gooik_herman_3__kopie_
Herman en Monique in hun keuken.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_herman_4__kopie_
Vanaf 8 personen kan men reserveren. - Foto Marc Colpaert
 
Herman Heylens en zijn vrouw Monique hebben twee nieuwe zaken uit de grond gestampt en openen hun Gastro-Boetiek en Gastro-Atelier. Ze gaan tal van lekkere gerechten maken, met heel veel streekproducten en met tal van producten uit hun eigen tuin. Wie dat wenst kan  na reservatie nog wel eens langskomen of een gerecht afhalen, het concept restaurant en ook de naam 't Kreukeltje verdwijnt echter.
 
 
Restaurant en cateraar ’t Kreukeltje sloot vanaf 2 augustus de deuren. Chef Herman Heylens richtte de cateringzaak op in 1990 met zijn vrouw Monique Pottillius en opende het restaurant in het hartje van het Pajottenland in 2005. De laatste jaren focuste ’t Kreukeltje op innovatie en ecologie, mede door het zelf kweken en telen van vernieuwende groenten en ontwikkelen van een eigen productgamma. Deze ambitie, goesting en passie is nog lang niet uitgedoofd, daarom gooit chef Herman het over een andere boeg.
 
Zoon Bram die al sinds 2009 mee in de zaak werkte, volgde zijn lief naar de Kempen en dit was de reden dat alles in een stroomversnelling kwam. "Wij vonden het de kans om met iets nieuws te komen, geen gewoon restaurant meer als vroeger, waar mensen dagelijks hun voeten onder de tafel komen steken. Ik ga samen met mijn vrouw voor het bereiden van tal van lekkere producten van bij ons, of van iets verderop. Het is echter niet de bedoeling dat wij gaan werken met producten uit het buitenland", zegt Herman. Vandaag staan er al 80 verschillende soorten kruiden in zijn hof en ook heel wat groenten. "In ons atelier gaan we tal van lekkere gerechten maken en het is de bedoeling dat groepen mensen van 8 tot 40 personen, na reservatie, van al dat lekkers komen proeven. Denk niet van ik ga bellen dat ik vanavond langskom, want dat gaat niet lukken. Dit concept van een gewoon restaurant hebben we achter ons gelaten, want door al die eigen groenten en kruiden, hebben wij geen tijd meer om elke dag te koken voor heel wat mensen. Maar toch gaat u bij ons ook nog kunnen genieten, via het concept Gastro-Boetiek. Via de website krijgt u een overzicht van wat u bij ons elke dag mag komen afhalen en al die producten worden met de grootste zorg klaar gemaakt. Het is een droom waar we al een tijdje mee rondlopen, lekker eten van bij ons aan de man of vrouw serveren", besluiten Herman en Monique. Meer informatie kan men vinden op www.gastroboetiek.be of www.gastroatelier.be. Afhalen van maaltijden kan op woensdag, vrijdag en zaterdag.  

  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 19 sep 2020
Marc Colpaert | 18 sep 2020
Marc Colpaert | 14 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020

archief