GOOIK - Het glazen huis rond Paddenbroek krijgt steeds meer vorm

C21

GOOIK - Het glazen huis rond Paddenbroek krijgt steeds meer vorm

Editie_gooik_paddenbroek_5__kopie_
Paddenbroek krijgt steeds meer vorm. - Foto Marc Colpaert
 
Het glazen huis rond Paddenbroek krijgt steeds meer vorm en nog dit jaar gaat dit feestelijk, maar met corona in het achterhoofd , geopend worden. Momenteel is men bezig met de omgevingswerken, de betonnen inrijbaan ligt er al, heel wat beter dan die hobbelige weg van vroeger.
 
De gemeente Gooik is al een tijdje bezig om van Paddenbroek het educatief centrum uit het Pajottenland te maken, enkele jaren geleden al kwamen er jaarlijks meer dan 10.000 leerlingen naar deze site. De oude gebouwen werden afgebroken en in het oude woonhuis komt er op het gelijkvloers een kantoor voor het Regionaal Landschap en eentje voor Pajopower. Bij de stenen bakoven komt er een grote open polyvalente vergaderruimte. Op de verdieping krijgen we ook een polyvalente ruimte met een indrukwekkend uitzicht op het landschap. Vooraan zal de onthaalruimte onder meer plaats bieden voor tijdelijke tentoonstellingen. "Achteraan het gebouw komt er een café dat we laten uitbaten door een concessiehouder. Aan het café paalt er een terras met uitzicht op de boomgaard. Dit is naturlijk gemakkelijk want rond de gebouwen van Paddenbroek is een wand van glas opgetrokken. Leuk is ook dat je helemaal rond de nieuwe gebouwen kan lopen zonder de serre te verlaten.
Schepen  Christa Dermez wil Paddenbroek laten uitgroeien tot een toeristisch centrum voor de streek. "Het educatief centrum trekt nu al duizenden schoolkinderen aan maar we hebben hier ook grote toeristische troeven. Paddenbroek kan een vertrek- en aankomstplaats worden voor wandelaars en fietsers en een rustplek voor scooters en 2-pk's die nu al veel door de streek rijden. We kunnen van hier ook programma's aanbieden waarbij boerderijen en andere producenten worden bezocht. Zo komt Paddenbroek ook de plaatselijk handel ten goede. Achter de onthaalruimte voorzien we sanitair met douches voor twee camperparkings, die links van het gebouw worden aangelegd", aldus de schepen

Nog dit jaar opent Paddenbroek de deuren met een klein feestje, wij zullen er zeker bij zjn 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief