GOOIK - Geniet van 'Zin in kunst' de kunstroute van 2020 in De Cam

GOOIK - Geniet van 'Zin in kunst' de kunstroute van 2020 in De Cam

Editie_gooik_tentoon_2__kopie_
Twee kunstenaars in De Cam Francis Geeroms en Guy Van Vreckem. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_tentoon_3__kopie_
Ook nog Greet Van Belle en Frank de Clercq. Foto Marc Colpaert
 
Wij trokken afgelopen weekend naar De Cam om er wat kunst van eigen bodem te bekijken. Frank De Clercq, Marleen De Doncker, Danielle De Kegel, Francis Geeroms, Monica Guldemont, Eddy Niels, Greet Van Belle en Guy Van Vreckem stelden er hun werken tentoon. U kunt ook op 19 en 20 september in De Cam terecht voor kunst te komen bekijken.
In deze bizarre tijden waarin iedereen hunkert naar een brokje cultuur, durven dertien Gooikse kunstenaars het aan van hun plastisch werk te tonen.  Het voelt voor hen als een maatschappelijk engagement en een stukje bevrijding.  Ze doen dit in de cultuurschuur De Cam (Dorpsstraat 67) en ten huize Jan Springael (Kwakenbeekstraat 35), twee open toegankelijke locaties in centrum Gooik.  
Vorig weekend stelden ze hun werken voor de eerste keer tentoon en troffen de nodige hygiënische maatregelen om de tentoonstelling veilig te laten verlopen. Op de locaties tekenden ze een vaste wandelroute uit en het aantal bezoekers dat op hetzelfde ogenblik de tentoonstelling bezoekt, werd beperkt.  De bezoekers wordt ook gevraagd een mondmasker te dragen en zich te registreren.
Het thema van de tentoonstelling is ‘diversiteit’.  Diversiteit in de ontwerpkeuze, diversiteit in de technieken, diversiteit in de uitvoering.  Ook het toepassen van verschillende artistieke disciplines als teken- en schilderkunst, beeldhouwkunst en keramiek, kalligrafie en collage zorgt voor de nodige verscheidenheid.  
De  tentoonstelling kan bezocht worden tijdens de weekends van 19 en 20 september.  Telkens van 10 uur tot 18 uur.  "Een aanrader voor wie een esthetische adempauze zoekt in deze beangstigende tijd", aldus Fons Vandergraesen – voorzitter Zin in Kunst 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 11 nov 2020

archief