Dodehoekeducatie voor GOOIKse schoolkinderen

Dodehoekeducatie voor GOOIKse schoolkinderen

Editie_gooik_dode_hoek_3__kopie_
De leerlingen van het vijfde leerjaar van Oetingen bij de Volvo. - Foto Marc Colpaert
 
Op donderdag 24 september en dinsdag 29 september kregen de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van alle Gooikse dorpsscholen een les rond dodehoekeducatie. Dit ging door op het Kerkplein van Oetingen. Deze tweejaarlijkse dodehoekeducatie wordt georganiseerd door de gemeentelijke dienst Mobiliteit, in samenwerking met Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV), de Gooikse dorpsscholen en de politie Pajottenland. Verder kan er ook gerekend worden op de hulp van de Gooikse vrachtwagenchauffeur Francis Suederick, die zijn ervaringen deelt en het zelf ooit meemaakte. 
 
Vandaag 50 dodehoekongevallen per jaar
 
In ons land gebeuren er jaarlijks gemiddeld 50 dodehoekongevallen met vrachtwagens en kwetsbare weggebruikers. De helft van deze ongevallen zijn zeer ernstig. De slachtoffers zijn vooral 11- tot 20-jarigen en senioren.
 
Theorie-en praktijkles
 
Daarom krijgen de leerlingen een theorie- en praktijkles. Tijdens de theorieles op school, krijgen ze o.a filmpjes te zien. Nadien mogen ze ook zelf achter het stuur van een vrachtwagen kruipen. Op deze manier leren ze de gevaren van de dode hoek beter kennen. Christa Dermez, schepen van Onderwijs en Simon De Boeck, schepen van Mobiliteit: “We willen graag ons steentje bijdragen om het aantal dodehoekongevallen te laten dalen. Deze dodehoekeducatie helpt daarbij echt. Kinderen beseffen beter de gevaren en door dit zelf te ondervinden, blijft het ook beter hangen. Het is fijn dat we dit tweejaarlijks samen met alle partners kunnen organiseren.”

  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 15 okt 2020

archief