GOOIK - Onze gemeente mag geen Bokrijk maar ook geen Bobbejaanland worden

GOOIK - Onze gemeente mag geen Bokrijk maar ook geen Bobbejaanland worden

Colpaert_gooik_doomst_nieuw_1__kopie_
Burgemeester Michel Doomst. - Foto Marc Colpaert
 
In een exclusief gesprek met burgemeester Michel Doomst over de toekomst van zijn dorp Gooik, wil hij meer inzetten op zachte recreatie en dit uitspelen als troef naar de toekomst toe. "Het is niet de bedoeling dat wij van ons dorp een tweede Bobbejaanland gaan maken, maar we mogen ook niet blijven staan, anders hebben wij binnen tien jaar een soort Gooiks Bokrijk in het Pajottenland", aldus de burgervader.
 
 
Elke burgemeester is wel bezig met de toekomst van zijn dorp en ook in Gooik is dit niet anders, daarom hadden wij onlangs een gesprek met Michel Doomst die al meer dan 30 jaar de burgervader van de Pajotse gemeente Gooik is. "Het platteland moet ook economisch perspectieven uitbouwen:ondermeer zachte recretatie kan daar zeker een troef in zijn die we moeten uitspelen. We moeten dat niet op de spits drijven en Bobbejaanlandtoestanden creëren,maar we mogen van onze streek de komende decennia ook  geen nieuw Bokrijk maken.

“Al jaren benadruk ik dat Gooik de Parel van het Pajottenland is en ik wil dat die identiteit ook blijvend is. Corona heeft ons geleerd dat we een streek en een open ruimte hebben, waar enorm veel te beleven is. De  afgelopen maanden trokken heel wat mensen op stap in eigen streek,wandelend of met de fiets,en velen ontdekten nu pas het echte Pajottenland. Sommigen kwamen op plaatsen dicht bij huis waar ze tevoren geen idee van hadden. Die ontdekkingen moeten wij de komende jaren stimuleren.Zachte recreatie is een geweldige onontgonnen troef voor onze streek. Het goed evenwicht is daarbij belangrijk: geen overspoeling die er een pretpark van maakt, geen acheruitstelling die er een achterlijk gebied van maakt. Op heel wat plaatsen kan de inrichting van die open ruimte nog beter en daar werken wij samen met de mensen zo goed mogelijk aan verder: al 20 jaar bieden wij aan de mensen bij elk plantseizoen struiken en bomen aan om de eigen leefomgeving kleur te geven. Wij zitten in die open ruimte niet stil en willen daar graag nog meer hagen,struiken ,bomen en wandelwegen een plaats geven en nemen daarvoor de nodige initiatieven. Paddenbroek zal binnenkort een uitstralingspunt voor die recreatieve beleving zijn: zeggen dat onze streek uniek is volstaat niet, je moet de mensen dagelijks aanzetten van jongsbeen af om dat te respecteren en daar ook een steentje toe bij te dragen. Gooik kan dat niet alleen:we moeten samen het Pajottenland op de kaart blijven zetten”, besluit de burgemeester 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 11 nov 2020

archief