Samana GOOIK bezorgt gratis ontbijt aan zieke leden

Samana GOOIK bezorgt gratis ontbijt aan zieke leden

A_thumbnail_img_2981
Ingezonden foto
 
Samana Gooik heeft sinds jaren de gewoonte rond half oktober hun zieke leden, naar aanleiding van de dag van de chronisch zieken, samen te brengen voor een ontmoetingsmoment. Gewoontegetrouw wordt hen dan een gratis warme maaltijd en een ontspanningsoptreden aangeboden in zaal Familia.
 
Omwille van de coronacrisis kon deze activiteit dit jaar niet doorgaan. Daarom koos de bestuursploeg om aan hun leden een gratis ontbijt aan huis aan te bieden.
 
Afgelopen zaterdagvoormiddag bezorgden de 12 kernleden, op een coronaveilige manier,  dit gratis, lekker en gezond ontbijt bij hun leden aan huis. Elk pakket bevatte een viertal broodjes, individueel verpakte sneden kaas en hesp, allerlei toespijs, een drankje, yoghurt, een paar koekjes en een lekkere appel en peer. Er werd voor wie het wenste een aangepast suikervrij pakket afgeleverd. Zieken die het wensten konden extra ontbijtpakketten bestellen, aan een sterk verminderde prijs, zodat ze dit lekker ontbijt ook in het gezelschap van een paar dierbaren konden nuttigen.
 
In totaal werden 153 pakketten aan huis afgeleverd. Voor de 43 zieke Gooikse leden die in een rusthuis verblijven en dus daar hun gebruikelijk ontbijt gebruikten werd een zakje met een 7-tal cupcakes aan de receptie afgegeven.  De personeelsleden van de verschillende instellingen, binnen en buiten onze gemeente, zorgden voor de interne verdeling aan onze leden.
 
Uit de reacties van onze zieken mogen we opmaken dat ze dit initiatief heel erg op prijs stelden. Uiteraard hopen we dat we volgend jaar onze leden opnieuw samen rond de tafel zullen mogen brengen.
 
We danken onze trouwe sponsor en ook onze gelegenheidspartners van dit jaar voor de steun aan onze vereniging.
 
Mensen die in onze parochie wonen, aan een chronische ziekte lijden en die we nog niet bezoeken en graag af en toe een bezoek wensen (wanneer de coronamaatregelen het opnieuw toestaan), mogen zeker contact opnemen met één van onze kernleden of met Samana-voorzitter Jo Baert (0475 413 911).

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 11 nov 2020

archief