De Vrije Basisschool Dorpsschool KESTER krijgt een bedrag van 36.024 euro van Vlaanderen

De Vrije Basisschool Dorpsschool KESTER krijgt een bedrag van 36.024 euro van Vlaanderen

Colpaert_gooik_dorpsschool_kester_1__kopie_
De Dorpsschool krijgt geld van Vlaanderen. - Foto Marc Colpaert
 
De Vrije Basisschool - Dorpsschool Kester - krijt 36.024 euro van Vlaanderen om mee te investeren in hun nieuwbouw. De werken zijn deze maand van start gegaan. Vlaanderen investeert € 4,2 miljoen in 10 scholenbouwprojecten in Vlaams-Brabant. “Ook in moeilijke tijden blijven we investeren in onze schoolinfrastructuur. De nood aan extra capaciteit is groot”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Naast nieuwbouwprojecten renoveren we oude schoolgebouwen met het oog op duurzaamheid en ecologie, zodat deze gebouwen net als onze nieuwbouwprojecten voldoen in onder meer ventilatievoorziening.”, zegt Weyts.
 
Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. “In deze regeerperiode trekken we een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal investeren we deze regeerperiode wel 3 miljard in schoolinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.
 
Weyts investeert in de maand oktober via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION)  € 13.060.684 in 109 scholenbouwprojecten in Vlaanderen. Daarvan gaat een derde, € 4.206.464, naar 10 Vlaams-Brabantse scholenbouwprojecten waar de nood aan extra capaciteit hoog is. En dus krijgt ook de nieuwbouw in Kester, waar de werken deze maand van start gingen, een klein bedrag van 36.024 euro van Vlaanderen. 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 11 nov 2020

archief