Veilige fietsoversteek en middenberm voor het kruispunt van Edingsesteenweg met Bruneaustraat in KESTER

C21

Veilige fietsoversteek en middenberm voor het kruispunt van Edingsesteenweg met Bruneaustraat in KESTER

Kruispunt_kester_n285_1
Ingezonden beeld van AWV. - Foto Marc Colpaert
 
Het Agentschap Wegen en Verkeer past het T-kruispunt van de Edingsesteenweg (N285) met de gemeenteweg Bruneaustraat in Kester aan, tussen de Kesterweg en de Utveldstraat. Aan het kruispunt wordt een fietsoversteek aangelegd met een nieuwe middenberm. Fietsers kunnen daardoor veiliger en in twee keer de steenweg oversteken. De aansluiting met de Bruneaustraat wordt compacter gemaakt, zodat het kruispunt overzichtelijker is. De werken worden uitgevoerd tussen 16 november en begin februari 2021, maar in de eindejaarsperiode wordt er niet gewerkt.
 
 
Veilige fietsoversteekplaats op Edingsesteenweg
 
Momenteel is het kruispunt ruim en niet beveiligd. Het wordt daarom volledig opgebroken en aangepast. Het kruispunt krijgt gedeeltelijk een nieuwe fundering en de aansluiting met de Bruneaustraat wordt compacter met rechte hoeken. Het kruispunt wordt daardoor ook overzichtelijker voor alle weggebruikers. Ter hoogte van het kruispunt zijn er momenteel ook geen fietsoversteekplaatsen voor fietsers die van en naar het centrum van Kester willen gaan. Daarom wordt er een fietsoversteekplaats met een middenberm aangelegd, zodat fietsers in de rijrichting van Kester veiliger en in twee keer oversteken. De middenberm verhoogt ook de aandacht van bestuurders en doet hun snelheid minderen.
 
 
Lokaal verkeer kan om de beurt doorrijden op de Edingsesteenweg
 
De werken worden uitgevoerd tussen 16 november en begin februari 2021, maar tijdens de eindejaarsperiode zal men geen activiteit op de werf zien. Aan de werfzone op de kruising van de Bruneaustraat met de Edingsesteenweg (N285) worden een rijstrook, het fietspad en de parkeerstrook tijdelijk ingenomen. Lokaal verkeer kan via een versmalde rijstrook en tijdelijke verkeerslichten om de beurt doorrijden op de Edingsesteenweg (N285). Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Fietsers kunnen langs de werfzone op de rijweg doorfietsen. 
Gemeenteweg Bruneaustraat afgesloten, omleiding voor doorgaand verkeer
 
Om vlot te kunnen werken werd in overleg met de gemeente beslist om de gemeenteweg Bruneaustraat af te sluiten voor alle verkeer. De bussen van De Lijn kunnen via de Kesterweg nog doorrijden en hun normale traject volgen. Op die manier worden er geen haltes afgeschaft en blijft de reiziger van de hinder gespaard.
 

Het verkeer komende van de Edingsesteenweg wordt aan de  kruising met de gewestelijke Bruneaustraat (N272) in het gehucht 'Brugge' verder omgeleid via de Molenstraat, de Kestersesteenweg tot aan de Ninoofsesteenweg (N28) richting 'Leerbeek' en omgekeerd. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief