Gemeente GOOIK organiseert coronaproof Blokspot in Cultuurschuur De Cam

C21

Gemeente GOOIK organiseert coronaproof Blokspot in Cultuurschuur De Cam

De_cam__kopie_
De Cam in Gooik. - Foto Marc Colpaert
 
Jongeren hebben het de voorbije maanden niet makkelijk gehad. Corona zorgde voor heel wat geannuleerde activiteiten, verminderde sociale contacten, afstandsonderwijs, … En in januari starten traditioneel dan ook nog de examens. De gemeente Gooik besliste, om net zoals de voorbije jaren, een Blokspot te organiseren. Een Blokspot is een rustige en stille plek waar jongeren kunnen studeren. Dit jaar stelt de gemeente de Cultuurschuur De Cam ter beschikking van de Gooikse studenten. De Blokspot is geopend van 8.30 tot 16.30 uur en dit vanaf maandag 4 januari 2021 tot en met vrijdag 29 januari 2021.
Studenten moeten vooraf een plaatsje reserveren via https://www.eventbrite.be/e/blokspot-cultuurschuur-de-cam-januari-2021-tickets-132408032991.
 
Simon De Boeck, schepen van Jeugd, is tevreden dat de Blokspot kan doorgaan, ondanks de strenge coronamaatregelen. “We hebben even getwijfeld, want de coronamaatregelen maken het niet altijd gemakkelijk voor de studenten én voor de organisatie. Maar we beseffen dat het voor jongeren niet evident is om nu te rustig te studeren: ouders werken vaker thuis, broers en zussen volgen misschien afstandsonderwijs. En dan is een stille studeerplek wel welkom. Samen met de dienst Vrije tijd hebben we de nodige maatregelen genomen. Studenten moeten zich vooraf registeren, de corona-alert app downloaden, de looplijnen volgen, de hygiëne- en afstandsmaatregelen volgen en het mondmasker de hele tijd ophouden. De medewerkers van de dienst Vrije tijd zullen ervoor zorgen dat alles vlot verloopt en de poestdienst zal de zaal elke ochtend volledig ontsmetten. De Blokspot zal er dus anders uitzien dan de voorbije jaren, maar we hopen op deze manier de studenten toch te steunen tijdens de examenperiode.”

 - MCT 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief