GOOIK - De partij Groen is teleurgesteld over het gebrek aan inspraak

C21

GOOIK - De partij Groen is teleurgesteld over het gebrek aan inspraak

Tentoon_120__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

De partij Groen Gooik is van oordeel dat de participatie over milieu in hun gemeente al een hele tijd in de vriezer zit. "Een sneeuwballengevecht rond het milieu levert weinig op", laat burgemeester Michel Doomst optekenen. Groen Gooik is zwaar teleurgesteld over het gebrek aan inspraak in wat betreft milieuthema’s. De gemeentelijke milieuadviesraad, nochtans een officieel adviesorgaan, wordt niet geraadpleegd. De raad is al bijna een jaar niet meer samengekomen en heeft de voorbije jaren nog geen enkel inhoudelijk advies kunnen geven. De gemeente lijkt de milieuraad gewoon te hebben stopgezet.

 
"We begrijpen uiteraard dat corona veel bemoeilijkt, maar dat is geen excuus om inspraak opzij te zetten. De coronacrisis is ook een milieucrisis. De gemeente zou de milieuraad op digitale manier om advies kunnen vragen over o.a. relance na corona met aandacht voor biodiversiteit, fietsplan, kapvergunningen, zwerfvuil, Paddenbroek, aanvraag megastallen, dossiers open ruimte, bosuitbreiding, groene begraafplaatsen, duurzame energie… Dat is helaas allemaal niet gebeurd.
Ook tijdens de vorige legislatuur werd de milieuraad amper of niet geconsulteerd", alus Groen.
Wij vroegen dan ook een reactie aan burgemeester Michel Doomst. "Een sneeuwballengevecht rond het milieu levert weinig op: de voorzitter van de Milieuraad heeft blijkbaar omwille van de coronaomstandigheden de vergaderingen verdaagd. Zo gauw corona ontdooit zal er ook worden vergaderd. Ondertussen wordt er op het terrein rond milieu gewerkt: de plantactie is net achter de rug, het burgemeestersconvenant door de gemeenteraad goedgekeurd, milieueducatie en klimaat hebben hun intrede gedaan in Paddenbroek. Naast de terechte bezorgdheid over het forum is de verstandige actie uiteindelijk wat mensen willen zien", besluit Doomst
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief