GOOIK voert nieuwe vrijstellingen in op belasting niet-geadresseerd drukwerk

GOOIK voert nieuwe vrijstellingen in op belasting niet-geadresseerd drukwerk

Editie_gooik_gemeentehuis_5__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
De gemeenteraad van de gemeente Gooik keurde op 22 december een aantal nieuwe vrijstellingen, in het kader van de belasting op de verspreiding van niet-geadresseerd drukwerk met handelskarakter en gelijkgestelde producten, goed. Sinds 1 januari 2021 is er ook een vrijstelling:voor handelaars die slechts maximaal tweemaal per jaar een bedeling doen en de totale bedrukbare oppervlakte van het bedeelde drukwerk of daarmee gelijkgestelde product per bedeling kleiner of gelijk is aan 2 bladzijden A4-formaat.
Voor bedelingen die verricht worden door een opstartende onderneming en dit voor verspreidingen verricht binnen de periode van twee maanden na de inschrijving van de onderneming in de kruispuntbank. Dit voor ondernemingen op voorwaarde dat de totale bedrukbare oppervlakte van het bedeelde drukwerk, of daarmee gelijkgestelde product, per bedeling kleiner of gelijk is aan 2 bladzijden A4-formaat. Ook voor drukwerk waarvan ten minste 30 % van de bedrukte oppervlakte wordt ingenomen door algemeen nieuws.
 Schepen van lokale economie, Gunther De Wilde(CD&V), is tevreden met de bijkomende vrijstellingen: “Op deze manier hopen we vooral startende ondernemingen een duwtje in de rug te geven. Verder vinden we het ook belangrijk dat onze inwoners op regelmatige basis, over de actualiteit geïnformeerd worden.”
 
Aangifte
 
De aangifte is steeds verplicht, ook als er gebruik gemaakt wordt van een vrijstelling.

De aangifte moet gebeuren binnen de 14 dagen na de verspreiding. Eén aangifte kan ook dienen voor meerdere verspreidingen. Het aangifteformulier is, samen met het volledige belastingreglement, terug te vinden op de gemeentelijke website Bij gebrek aan tijdige aangifte kan er een boete worden aangerekend. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 12 feb 2021

archief