Mondmasker voor leerlingen van 5de en 6de leerjaar van de GOOIKse scholen

C21

Mondmasker voor leerlingen van 5de en 6de leerjaar van de GOOIKse scholen

Editie_gooik_christa_3__kopie_
Schepen Dermez bevoegd voor onderwijs. - Foto Marc Colpaert
 
De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van alle Gooikse scholen, worden gevraagd om vanaf woensdag 27 januari een mondmasker te dragen op school. De leerlingen dragen het mondmasker in de klas, op de bus en in de buitenschoolse opvang. Tijdens de speeltijd en tijdens de lessen Lichamelijke Opvoeding mag het mondmasker af.
 
 
Afspraken met alle Gooikse scholen, ouders en leerlingen
 
 
Christa Dermez, schepen van Onderwijs, vertelt meer over de beslissing: “Aangezien vanaf deze week de teststrategie voor lagereschoolkinderen is gewijzigd, werd door de directies van de Gooikse scholen voorgesteld om aan elke leerling uit het 5de en 6 de leerjaar te vragen voortaan een mondmasker te dragen op school, als extra bescherming. Het lokaal bestuur volgde dit voorstel en maakte samen met de directies van alle scholen verdere uniforme afspraken. De ouders en leerlingen werden geïnformeerd. We beseffen dat dit voor de kinderen niet altijd fijn zal zijn, maar we duiden dit goed. Om de leerlingen te stimuleren het mondmasker te dragen, hebben we alvast 2 exemplaren per leerling voorzien.”
 
Preventieve bescherming
 
 

“We hopen dat het uiteraard niet nodig is, maar we zijn klaar, om als er een uitbraak zou zijn, snel in te grijpen. Het dragen van een mondmasker door de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar zal hopelijk preventief werken. Zo kunnen we samen het virus verslaan.”, aldus Christa Dermez. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief