Persboek GOOIK 2020 is maar de helft van de vorige editie

C21

Persboek GOOIK 2020 is maar de helft van de vorige editie

Persboek-2020-kaft
 
Het Persboek van 2020is klaar en ligt in de winkel. Maar wat een verschil met de vorige jaren! Toen zaten we met het jaarlijks Persboek aan meer dan 450 bladzijden. Wat het jaar 2020 betreft, het coronajaar, komen we net aan de helft ervan: ongeveer 220 bladzijden nieuws over Gooik. Deze nieuwe uitgave van de Heemkundige Kring van Gooik is zopas verschenen en is vanaf nu verkrijgbaar op verschillende plaatsen in Gooik.
Februari en maart zijn de enige maanden die nog goedgevuld zijn, daarna valt het sociale leven zo goed als stil en worden de persartikels zeer beperkt. Maar toch geven die een goede weergave van de toestand in Gooik (en overal in België en de wereld): het is lockdown-tijd en dus komen er andere initiatieven, om het leven nog wat draaglijk te maken. Het is de tijd van vrijwillig(st)ers die allerlei goede acties opstarten, de tijd van vieringen met afstand en mondmaskers, van mensen die toch een nieuwe zaak opstarten, enz. Er is ook nog wat plaatselijk sportnieuws, maar dan verspreid over een aantal periodes, waarin het weer mocht. Al dit en nog veel meer vindt men terug in dit spiksplinternieuw Persboek 2020, dat er gekomen is dankzij de volgende medewerk(st)ers: Linda Ameys, Steven Sonck, Johnny Van Bavegem en Jean-Paul De Loecker.
Het Persboek kost 17,50 euro voor niet-leden en 15 euro voor leden van de Heemkundige Kring van Gooik. Het is verkrijgbaar bij boekhandel De Knijf, Delhaize Rond Punt, winkel Schoukens Strijland, Volkscafé De Cam, ’t Bioschuurke Oetingen en de Gooikse bibliotheek. Voor meer info: www.heemkunde-gooik.be of via 0494 03 68 70.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 feb 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief