GOOIK - Ook na vaccinactie nog corona maar nu alles onder controle in WZC Eyckenborch

C21

GOOIK - Ook na vaccinactie nog corona maar nu alles onder controle in WZC Eyckenborch

Eyckenborch__kopie_
Geen besmettingen meer in Eyckenborch. - Foto Marc Colpaert
 

Ondanks de goede zorgen van het personeel kregen enkele bewoners van WZC Eyckenborch, ook al waren ze gevaccineerd, toch het coronavirus. Gelukkig met heel milde ziektesymptonen, ondertussen zijn alle bewoners opnieuw getest en is de uitslag negatief over de hele lijn. Niemand moest naar het ziekenhuis

 
Begin februari kregen de bewoners van het woonzorgcentrum Eyckenborch hun tweede inspuiting van Pfizer Biontec tegen het coronavirus. Enkele dagen later werden de symptomen van corona vastgesteld bij één van de bewoners, waarop er een test afgenomen hebben.
 
"Deze test bleek jammer genoeg positief, waarop we alle bewoners en medewerkers hebben getest. Uit deze test kwamen nog eens 3 positieve bewoners, waarop wij de nodige maatregelen getroffen hebben om verder besmettingen in te dijken. In het totaal werden 18 bewoners getroffen door Covid, geen medewerkers. Dit was voor iedereen toch wel een mokerslag, om na  het afronden van de vaccinatie nog met een besmetting geconfronteerd te worden. Ook alle bewoners van de assistentiewoningen werden getest, maar daar werden tot op heden geen besmettingen vastgesteld", vertelde directeur Nadine Bostyn.
 
 
Maar gelukkig zagen ze heel snel dat het vaccin, de ziekte op zich toch wel heel fel afzwakte. Mensen testen nog positief maar zijn niet ziek. Wat de symptomen betreft gaat het dan ook nog over atypische symptomen, zoals verminderde eetlust en soms een matig toegenomen verwardheid. Maar verder een heel mild ziekteverloop, geen hospitalisaties, geen overlijdens.
 
"Ondertussen hebben we in het WZC al één volledige negatieve screening achter de rug wat er hopelijk op wijst dat het vaccin zijn volle bescherming bereikt heeft. Deze uitbraak werd ook op de voet opgevolgd door het Agentschap Zorg en Gezondheid, aangezien dit voor hen ook de eerste case was waar er na de vaccinatie nog een besmetting werd vastgesteld.
Wij hebben het corona tijdperk voor de woonzorgcentra ingeluid met de allereerst sluiting en blijkbaar had het einde ook nog een speciaal staartje voor ons. Gelukkig kunnen we van hieruit alleen maar melden dat het vaccin echt wel werkt voor onze senioren, alsook voor onze medewerkers", besluit Nadine.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief