De gemeente GOOIK voldoet aan de nodige actiepunten en kreeg dus het label ‘diervriendelijke gemeente’.

C21

De gemeente GOOIK voldoet aan de nodige actiepunten en kreeg dus het label ‘diervriendelijke gemeente’.

Editie_gooik_zwerfkatten_3
Zorg voor zwerfkatten. - Foto marc Colpaert
 
Christa Dermez, schepen van Dierenwelzijn is blij met deze mooie verdienste: “Gooik is voor dieren een mooie plaats om te leven. Er is veel groen, er zijn veel diervriendelijke inwoners, we hebben een actieve Dierenwelzijnsraad, … Op het vlak van dierenwelzijn doen we dan ook al een aantal jaren heel wat inspanningen. Zo is er het verbod op vuurwerk, kan de huisdiersticker gratis opgehaald worden in het gemeentehuis, plaatsten we op verschillende locaties schuilhokkken voor de zwerfkatten, hebben we een volledig uitgewerkt zwerfkattenbeleid, in nauwe samenwerking met een dierenasiel. Dit label van diervriendelijke gemeente is een fijne erkenning voor iedereen! Ik ben hier heel tevreden mee.”
 
Ook in de toekomst zal de gemeente blijven inzetten op dierenwelzijn. “We houden rekening met dierenwelzijn in het reguliere beleid en engageren ons om eventuele problemen op een diervriendelijke manier op te lossen. Zo wordt er momenteel bekeken of er nood is aan een hondenlosloopweide en komen andere initiatieven zeker nog aan bod.”
 
 
Label diervriendelijke gemeente
 
Eén jaar na de invoering van het verstrengde label mogen meer dan 37 van de 65 Vlaams-Brabantse gemeenten zich diervriendelijk noemen, waaronder nu dus ook Gooik. Het label dient als uithangbord voor de inwoners om de gemeentelijke inzet voor dieren kenbaar te maken.

  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief