GOOIK - De N-VA wil graag meer duidelijkheid voor de muziekschool en de bibliotheek

C21

GOOIK - De N-VA wil graag meer duidelijkheid voor de muziekschool en de bibliotheek

Colpaert_gooik_bib_1__kopie_
De N-VA wilt meer duidelijkheid over wat er gaat gebeuren met de gebouwen van de bib. - Foto Marc Colpaert
 
N-VA vraagt duidelijkheid over bestemming gebouwen muziekschool en bibliotheek in centrum Gooik. Het Gooikse gemeentebestuur heeft aangekondigd dat de bibliotheek en de Gooikse afdeling van de  academie voor muziek, woord en dans ondergebracht worden in het STEAM-project van de VUB in Oetingen. “Met de verhuis van de academie en de bibliotheek verdwijnt het laatste beetje bedrijvigheid uit de dorpskern van Gooik. Het evenwicht tussen de deelgemeenten is compleet zoek” zegt N-VA Steve Dehandschutter.
Bovendien zullen de gebouwen komen leeg te staan. De CD&V-meerderheid zwijgt echter over de bestemming, die eraan zal wordt gegeven.

Voor N-VA Gooik moeten de gebouwen in handen van de Gooikenaar blijven. Zij mogen niet ten prooi vallen aan bouwpromotoren of aan appartementen. “Zij verdienen een plaats in de verdere centralisering van de administratieve diensten en de modernisering van het gemeentehuis”, aldus de N-VA. Ze vragen dan ook aan de meerderheid om open kaart te spelen en transparant te zijn over hun plannen met deze gebouwen 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief