GOOIK - De gemeente is van plan om een ruime site rond het gemeentehuis te maken

C21

GOOIK - De gemeente is van plan om een ruime site rond het gemeentehuis te maken

Editie_gooik_gemeentehuis_4__kopie_
Achter het gemeentehuis komt er een doorsteek naar de Bronnenweg. - Foto Marc Colpaert
 
De N-VA Gooik wilde graag meer duidelijkheid over de bestemming van de gebouwen van de  muziekschool en de bibliotheek in centrum Gooik. Dit omdat het Gooikse gemeentebestuur heeft aangekondigd dat de bibliotheek en de Gooikse afdeling van de  academie voor muziek, woord en dans ondergebracht worden in het STEAM-project van de VUB in Oetingen.  Burgemeester Michel Doomst heeft al een groot plan om een ruime site rond het gemeentehuis te maken.
 
 
“Met de verhuis van de academie en de bibliotheek verdwijnt het laatste beetje bedrijvigheid uit de dorpskern van Gooik. Het evenwicht tussen de deelgemeenten is compleet zoek”, vertelde N-VA Steve Dehandschutter. Bovendien zullen de gebouwen komen leeg te staan. De CD&V-meerderheid zwijgt echter over de bestemming, die eraan zal wordt gegeven. Voor N-VA Gooik moeten de gebouwen in handen van de Gooikenaar blijven. Zij mogen niet ten prooi vallen aan bouwpromotoren of aan appartementen.

Gewapend met de vraag van de N-VA trkken wij naar het gemeentehuis van Gooik, om daar bij burgemeester Michel Doomst ons licht even op te steken. "Het nieuwe gemeentehuis zal geen gebouw op zich zijn: we willen achter het huidige gebouw een doorsteek maken naar de Bronnenweg langs een zachte groene verbinding. De bib en de academie kunnen in dat concept wooncomponenten worden. De huidige school verdwijnt en maakt de doorsteek mogelijk. Daardoor wordt ook de link gemaakt met de aangelegde sterparking en het nieuw te bouwen jeugdhuis. Dit moet resulteren in een ruime site waar ook beleving van het centrum mogelijk wordt", besluit burgemeester Michel Doomst. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief