De gemeente GOOIK stelt horeca gratis extra publieke ruimte ter beschikking

C21

De gemeente GOOIK stelt horeca gratis extra publieke ruimte ter beschikking

Colpaert_gooik_gemeentehuis_1__kopie_
Gemeente stelt gratis publieke ruimte ter beschikking.- Foto Marc Colpaert
 
Op 8 mei mogen de terrassen van de horeca, onder strikte voorwaarden, opnieuw open. Ook in Gooik zullen horeca-uitbaters opnieuw aan de slag gaan. Om de horeca-uitbaters te steunen, stelt het lokaal bestuur gratis extra publieke ruimte ter beschikking.  Gunther Dewilde, schepen van Lokale economie, licht toe: “Bij de heropening van de horeca is het belangrijk om de coronamaatregelen goed toe te passen.
Het gaat dan onder andere over voldoende ruimte tussen de verschillende tafeltjes. Dat is uiteraard niet voor elke zaak evident. Daarom besliste het lokaal bestuur Gooik om, als het mogelijk is, extra publieke ruimte gratis ter beschikking te stellen aan Gooikse horeca-uitbaters. Uiteraard houden we hierbij rekening met de beschikbare openbare ruimte en de omwonenden. Maar we hopen op deze manier de Gooikse terrassen veilig te openen en de uitbaters te steunen na een wel heel moeilijke periode.”

Alle Gooikse horeca-uitbaters die extra terrasruimte willen, kunnen dit aanvragen bij lokaleeconomie@gooik.be. Café Pandoerken zal als eerste gebruik maken van extra buitenruimte. Zij zullen hun terras uitbreiden naar de kerk en de speeltuin in het centrum van Strijland. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief