N-VA GOOIK trapt het af op de digitale gemeenteraad

C21

N-VA GOOIK trapt het af op de digitale gemeenteraad

Editie_colpaert_gooik_nieuwe_ploeg_nva_1__kopie_
De N-VA verliet de gemeenteraad. - Foto Marc Colpaert
 
De gemeenteraad van Gooik is dinsdagavond geëindigd in een ware chaos. De N-VA raadsleden verlieten de digitale zitting nadat de voorzitter van de gemeenteraad, Lieven Krikilion (CD&V) hen het woord weigerde te geven. 
 
“N-VA wou vragen stellen over de politieke verantwoordelijkheid van het schepencollege naar aanleiding van de vraag van het parket om burgemeester Doomst te vervolgen, maar gemeenteraadsvoorzitter Krikilion weigerde ons meermaals het woord te geven”, vertelt N-VA fractievoorzitter Steve Dehandschutter. “De burgemeester had in de pers zelf al bepaalde uitspraken gedaan over dit dossier, waarover wij hem enkele vragen wilden stellen”.
 
De voorzitter had hier echter geen oren naar en blokte elke tussenkomst van de N-VA raadsleden af. De oppositie verliet hierop gezamenlijk de digitale zitting, omdat hun vraagrecht geschonden werd. 
 

Op de gemeenteraad van november 2019 beloofde de gemeenteraadsvoorzitter om, nadat het parket positie zou innemen, dit dossier opnieuw te bespreken. “Helaas heeft Krikilion geen woord gehouden en ons botweg de mond gesnoerd. We overwegen verdere stappen te zetten, want het is niet de eerste keer dat de voorzitter zijn bevoegdheden te buiten gaat”, besluit N-VA Gooik. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief