GOOIK - Lieven Krikilion wilde toch nog even zijn versie geven

C21

GOOIK - Lieven Krikilion wilde toch nog even zijn versie geven

Editie_colpaert_gooik_lieven_en_michel_1__kopie_
Lieven samen met burgemeester Doomst. - foto Marc Colpaert
 
Lieven Krikilion wilde toch nog even zijn versie geven van wat er gisteren gebeurde op de gemeenteraad in Gooik. Daar verliet de volledige fractie van de N-VA de digitale gemeenteraad, omdat zij naar eigen zeggen geen debat konden voeren over het lopende onderzoek van het Parket Halle-Vilvoorde bij de gemeentelijke diensten. 
 
"Graag kom ik even terug op de commotie in de GR van gisteren 27/04/2021. Daarbij verliet de N-VA fractie de gemeenteraad, omdat zij naar eigen zeggen geen debat konden voeren over het lopende onderzoek van het Parket Halle-Vilvoorde bij de gemeentelijke diensten. Dat maakt deel uit van het politiek spel (the duty of the opposition is to oppose), en normaliter voel ik mij dan ook niet geneigd om te reageren op dergelijk politiek schouwspel. Maar in deze geef ik u toch graag even de feiten mee" aldus Lieven:
 
De materie die de NVA fractie wou bespreken was persoonsgeboden en dit kan volgens huishoudelijk reglement enkel in besloten zitten omwille van confidentialiteitsredenen. Het gaat immers om gevoelige materie voor de betrokkenen en het kan niet de bedoeling zijn om mensen publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. N-VA had een punt kunnen laten toevoegen aan de agenda van de GR om het debat te voeren. Ze deden dat echter helemaal niet. N-VA had een besloten vergadering van de GR kunnen aanvragen om het debat te voeren. Ze deden dat echter helemaal niet. 
Over de inhoud van de audit: er zijn helemaal geen nieuwe elementen vandaag (ook de zitting van de Raadkamer werd uitgesteld); Bij nieuwe elementen heb ik, als voorzitter, geen enkel probleem om een discussie binnen de GR te houden. Sterker nog, we zullen de eersten zijn om dit te doen. Ik herinner u ook aan voorgaande gemeenteraden de afgelopen jaren, waar de audit uitvoerig besproken werd op ons eigen initiatief. De N-VA fractie zegt dat zij het volste vertrouwen hebben in politie & parket. Als voorzitter van de GR onderschrijf ik dit volledig, maar vraag dan ook aan iedereen om die mensen hun werk te laten in alle objectiviteit.

Het is mijn taak, als voorzitter van de GR, om hierover te waken. Ik zal dan ook, in die zin, mijn rol als objectieve scheidsrechter blijven spelen", besluit Lieven Krikilion. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief