GOOIK - Hoe zie jij de toekomst van Oetingen in 2050

C21

GOOIK - Hoe zie jij de toekomst van Oetingen in 2050

Postkaart_recto
Deze postkaart krijgt u binnenkort in uw brievenbus.- Ingezonden foto
 
Alle inwoners van Oetingen kunnen binnenkort meedoen aan het project Oetingen2050. Het gaat hier over een onderzoeksproject van de VUB. Iedereen in Oetingen ontvangt binnenkort een postkaartje met een uitnodiging om een visie voor het dorp in 2050 te geven. In deze visie beschrijven de inwoners hun ideale dag in Oetingen in 2050
 
 
Welke visie hebben Oetingenaren voor hun mobiliteit in 2050? Dat is de vraag die het project Oetingen2050 onderzoekt. De uitkomst van het onderzoek is een mobiliteitsvisie die beschrijft hoe Oetingenaren wensen, dat ze zich in de toekomst binnen, van en naar het dorp verplaatsen. 
 
"Alle inwoners van Oetingen kunnen meedoen aan Oetingen2050. Iedereen in Oetingen ontvangt binnenkort een postkaartje met een uitnodiging om een visie voor het dorp in 2050 te geven. In deze visie beschrijven de inwoners hun ideale dag in Oetingen in 2050. Welke vervoersmiddelen gebruiken zij op deze dag en hoe ziet het dorp eruit? De visies kunnen middels het postkaartje of de projectwebsite ingestuurd worden",aldus Jesse Pappers.
 
Een visie schetst de ideale dag in Oetingen in 2050. Maar wat gebeurt er als deze visie verstoord wordt? Tijdens de interviews met bewoners zullen de onderzoekers een aantal scenario’s voorleggen die de visie verstoort. Hoe passen de inwoners zich aan deze nieuwe toekomst aan? 
 
Oetingen2050 is een onderzoeksproject van de onderzoeksgroep mobiliteit MOBI van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Oetingen2050 is een project van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en wordt geleid door mobiliteitsonderzoekers Sara Tori en Jesse Pappers. Het idee van het project kwam van Hugo Thienpont, Oetingenaar en directeur van het VUB fotonica-onderzoekscentrum in Oetingen. De locatie van het onderzoek is niet toevallig: het technologisch onderzoekscentrum B-PHOT van de VUB is al in het dorp gevestigd en er zijn vergevorderde plannen om een educatie- en wetenschapscentrum in het dorp te vestigen. 
 
De resultaten van het project zullen aan de gemeente Gooik en de inwoners van Oetingen gepresenteerd worden. Op basis van de mobiliteitsvisie van alle Oetingenaren kunnen nu de juiste beslissingen genomen worden waar iedereen in Oetingen later profijt van zal hebben.
 

Meer informatie over Oetingen2050 en meedoen kan, via www.oetingen2050.vlaanderen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief