GOOIK - Het Jeugdhuis Guuk gaat straks tegen de vlakte

C21

GOOIK - Het Jeugdhuis Guuk gaat straks tegen de vlakte

Editie_gooik_jeugdhuis_3__kopie_
Het jeugdhuis binnenkort tegen de vlakte.- Foto Marc Colpaert
 
Heel binnenkort verdwijnt het vroegere café De Vrede en het jeugdhuis Guuk uit het centrum van Gooik, om plaatst te maken voor een nieuwbouwproject. De laatste uitbater van café De Vrede in de Dorpstraat zag de bui al hangen en opende een nieuwe horecaaak 'Baar 28' naast zijn vorig café(trouwens als de horeca terug open is dan is deze zaak zeker een aanrader om even binnen te stappen,red.). De mensen van het jeugdhuis zijn ondertussen al naarstig op zoek naar een tijdelijk nieuw onderkomen.
De volledige site van café De Vrede (al enige tijd dicht) en met daarachter de zaal De Vrede en het jeugdhuis Guuk, in hartje van de gemeente, gaan binnenkort tegen de vlakte, om plaats te maken voor een nieuwbouwproject. Dus ziet ook het jeugdhuis Guuk zijn vaste stek verloren gaan, maar ze krijgen wel een nieuwe huisvesting op dezelfde site, nadat de nieuwbouw er staat weliswaar.
Momenteel zijn de mensen van het jeugdhuis Guuk op zoek naar een tijdelijke, nieuwe locatie om hun jeugdhuis in onder te brengen. Ze zouden zelfs al een locatie op het oog hebben. Burgemeester Michel Doomst(CD&V) is op de hoogte van deze situatie. "Het is de bedoeling dat, wanneer de nieuwe zaal er staat, dat de gemeente een soort van huur-koop systeem zal uitbouwen met de eigenaar van het nieuwbouwproject. Dus de gemeente zal een maandelijkse huur betalen voor de ruimte van het jeugdhuis en op termijn eigenaar worden van deze zaal", aldus Doomst. Met de afbraak van het café en de achterliggende zaal, verdwijnt opnieuw een klassiek dorpsgezicht in Gooik.  

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 jun 2021

archief