KESTER - De Paardenprocessie bestaat dit jaar 150 jaar, maar viering in mineur

C21

KESTER - De Paardenprocessie bestaat dit jaar 150 jaar, maar viering in mineur

Editie_colpaert_gooik_processie_1__kopie_
Illustratiebeeld van voor de corona. - Foto Marc Colpaert
 
Na de in 2020 beperkte ommegang, hadden we ons de processie 2021 en het 150 jarig bestaan van de vereniging anders voorgesteld. Maar het is wat het is. En zoals onze commandant (Casimir Van Schepdael) altijd zegt “we moeten vooruit”. Op 30 mei zal er dus terug een beperkte ommegang doorgaan in overleg met gemeente en politie. Door de huidige maatregelen is het niet mogelijk om hier actief aan deel te nemen (als bedevaarder of ruiter). De beperkte groep met koets en beeld van St-Martinus vertrekt om 8u aan de kerk van Kester. Richting kerk Herfelingen, daarna naar de kerk van Oetingen, om zo terug te wandelen naar de kerk van Kester. Vermoedelijk tegen 11u15. Onderweg wordt er even halt gehouden aan de kapelletjes voor een kort gebed of herdenking. We vragen aan de mensen die langs het parcours wonen om een week op voorhand hun vlag uit te hangen en deze de week erop terug op te bergen tot volgend jaar. Hopelijk kunnen we er dan terug een volwaardige processie van maken voor iedereen, met fanfares, figuranten, bedevaarders en ruiter en koetsen. 
 
Om even terug te komen op het 150 jarig bestaan van de vereniging, dat we toch niet zomaar willen laten passeren. Zouden we een warme oproep willen doen om de historiek van de processie aan te vullen of bij te werken. Hiervoor vragen we wie foto’s of anekdotes heeft van vroeger en nu (of andere info die hiertoe kan bijdragen) om ons deze te bezorgen. Dit kan bij secretaris Lucienne Lissens 0473/85.27.97 of één van de andere bestuursleden. U zou er ons en de liefhebbers van de processie een groot plezier mee doen.

"Daarnaast zijn we volop bezig om een viering te plannen voor dit 150 jarig bestaan, waar we u hopelijk massaal voor kunnen uitnodigen (als de covid maatregelen het toelaten). Dit zal in september plaats vinden. Graag zouden we daar dan ook wat van die mooie historiek weergeven", namens bestuur Gilde Paardenvolk Marc Van Hoegaerden 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief