GOOIK hangt regenboogvlag uit en toont zich solidair in strijd tegen holebi en transfobie

C21

GOOIK hangt regenboogvlag uit en toont zich solidair in strijd tegen holebi en transfobie

Img_20210515_162154
De vlag aan het gemeentehuis. Ingewonden foto
 
Op maandag 17 mei (Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie) wappert de regenboogvlag aan verschillende gemeentelijke gebouwen in Gooik. Zo toont de gemeente zich solidair in de strijd tegen holebi- en transfobie.“Voor onze gemeente is dit een belangrijk, actueel thema, waar we graag de nodige aandacht aan besteden, “ zegt schepen van Sociale Zaken en Gelijke kansen Jan Depester. De regenboogvlag hangt uit aan het gemeentehuis, De Cam en het Sociaal Huis. 
Scholen en senioren
“Dit jaar focussen we ook op de scholen en de senioren. De school is de ideale plek om het holebi, trans(gender)- en interseksethema bespreekbaar te maken, attitudes bij te stellen en stereotypen te doorbreken. Zowel bij kleuters als bij leerlingen van het lager onderwijs kan dit thema al spelenderwijs aangebracht worden. Holebi -en transgendersenioren moeten vaak opboksen tegen een omgeving die niet vertrouwd is met, of die weigerachtig staat ten opzichte van, hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of liefdesbeleving. Deze confrontatie kan een zware psychologische impact hebben.

Ook de bibliotheek zal boeken die het thema van holebi en transgender belichten, in de kijker zetten. Verder zetten we ook in op het taalgebruik en het genderneutraal maken van de gemeentelijke infrastructuur. Zo hopen we ons steentje bij te dragen aan een wereld waar iedereen zichzelf kan zijn.” Ook zustergemeente Altenberge hangt de regenboogvlag uit. Zo vragen beide gemeenten samen aandacht voor het holebi, trans(gender)- en interseksethema.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 jun 2021

archief