GOOIK - Nieuwe procedure voor het onteigenen van een grond en de aanleg van een fietspad

C21

GOOIK - Nieuwe procedure voor het onteigenen van een grond en de aanleg van een fietspad

Editie_gooik_fietspad_2__kopie_
Kan men binnenkort dan toch het fietspad doortrekken. - Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Gooik is opnieuw gestart met een procedure om een stuk grond te onteigenen in de Proccessiestraat, om er dan later een fietspad aan te leggen. Zodoende zou men dan het bestaande fietspad van uit de Koornmolen kunnen doortrekken. De eerste procedure werd afgewezen wegens niet wettelijk, nu doet de gemeente een tweede poging. Moest er toch nog een akkoord komen met de eigenaar van de grond, dan is er nog dit jaar groen licht, anders zal het nog enkele maanden langer duren.  
 
 
Sinds begin 2017 ligt er ter hoogte van de Processiestraat in Gooik een fietspad, maar dat plots stopt. Over een afstand van enkele honderden meters moest er een onteigeningsprocedure opgestart worden, omdat de eigenaar van een stuk grond niet akkoord ging met de prijs die de gemeente wilde betalen. Ondertussen werden er al heel wat gesprekken gevoerd, maar is er vandaag nog steeds geen witte rook. Eind vorig jaar deed het vredegerecht een uitspraak in deze zaak. “In navolging daarvan, heeft het vredegerecht bij vonnis van 23 december 2019 het verzoek tot onteigening van de gemeente Gooik wegens onwettigheid afgewezen”, vertelt de eigenaar van de grond. “De vrederechter heeft vastgesteld dat de gemeente in het beheer van dit onteigeningsdossier een aantal plichten van behoorlijk en respectvol bestuur naast zich heeft neergelegd en best wel slordig te werk gegaan is in dergelijk delicaat dossier”, vult ze aan.
 

Nu werd dus een nieuwe procedure opgestart om toch werk te maken van de onteigening van de grond om het fietspad te kunnen doortrekken. Burgemeester Michel Doomst hoopt om dit dossier zo vlug mogelijk af te sluiten. "Er zijn momenteel opnieuw gesprekken aan de gang tussen de gemeente en de eigenaar van de grond. Indien we tot een overeenkomst geraken met de eigenaar kan het vlug gaan, indien we de gerechtelijke procedure moeten volgen zal het enkele maanden extra in beslag nemen", aldus de burgemeester. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief