KESTER - Kunstzinnig aan de slag in de Dorpsschool

C21

KESTER - Kunstzinnig aan de slag in de Dorpsschool

Dsc06629
Ingezonden foto
 
Dsc06582
Ingezonden foto
 
Dsc06599
Ingezonden foto
 
Normaal sluiten ze hun jaarthema in de Dorpsschool in Kester af met een opendeurdag op school. Dit schooljaar hebben ze het noodgedwongen anders moeten aanpakken. Ze hebben de familie van hun leerlingen het voorbije pinksterweekend in beweging gebracht langs straten en veldwegen in Kester.
 
"Het jaarthema is dit schooljaar is  'Kunstzinnig'. Buitenschoolse themagerelateerde activiteiten konden niet ten volle gedaan worden, maar toch zijn we erin geslaagd om zowel kleuters als kinderen van de lagere school, te prikkelen voor kunst. Voor de kunstzinnige lentewandeling hebben we gekozen om de beeldende kunst tentoon te stellen. De kunstwerken waren te spotten in tuinen, achter ramen en op idyllische plekjes in volle natuur", aldus directeur Gerda Jacobs.  
 
Zowel kunstenaars uit een ver verleden als hedendaagse kunstenaars inspireerden de leerlingen om een eigen creatie te maken. Hoe de kunstwerken tot stand kwamen kon iedere wandelaar via een QR-code bekijken. Op het einde van de wandeling werden de deelnemers uitgenodigd om zelf aan de slag te gaan met het penseel. "Ook al waren de weergoden ons niet goed gezind, velen trotseerden zelfs de regen want ze lieten hun naam achter op het doek dat opgesteld stond op de speelplaats van onze school", aldus de directeur.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief