GOOIK - De gemeente koopt enkele mobiele camera's om sluikstorters te betrappen

C21

GOOIK - De gemeente koopt enkele mobiele camera's om sluikstorters te betrappen

Editie_gooik_camera_2__kopie_
Schepen Simon, burgemeester Michel Doomst en Dimitri De Saeger bij de kapel, dat vogelkotje boven de kapel is de camera. - Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Gooik heeft enkele mobiele camera's aangekocht met de bedoeling om hiermee de nodige sluikstorters te ontmaskeren. Een eerste mobiel toestel werd geplaatst ter hoogte van de Kesterweg op het grondgebied van de gemeente.
 
Sluikstort ontsiert regelmatig onze wegen, is schadelijk voor de natuur en voor dieren en  zet aan tot meer afval. Daarom pakt de gemeente Gooik het probleem van sluikstorten preventief aan. In de gemeente zal er, op plaatsen waar er vaak een sluikstort is, een mobiele camera geplaatst worden. De gemeente nodigde de pers uit om deze mobiele sluikstortcamera’s zelf te komen ontdekken op maandag in de Kesterweg, ter hoogte van de kapel van Sint-Antonius. Schepen van Leefmilieu Simon De Boeck vertelde er meer over het doel en de werking van de camera’s. "In onsze gemeente hebben wij een twintigtal plaatsen waar men regelmatig afval komt storten.ochtans kunnen de mensen met heel wat afval gratis terecht op ons milieupark", aldus schepen Simon. Dimitri De Saeger , deeskundige planner openbare werken kwam wat meer info geven. Wij hebben 5 mobiele camera's aangekocht voor een bedrag van 885 euro. Deze camera's kunnen zowel foto's maken als filmen. Vandaag werd de eerste camera geplaatst en het is de bedoeling om nog op tal van andere plaatsen ook deze mobiele camera's te plaatsen." Op sluikstorten staan fikse boetes zoals een GAS-boete van 125 euro en de kosten voor het opruimen die al vlug kunnen oplopen tot 500 euro, u denkt dus best twee keer na alvorens uw oude matras ergens achter te laten. Trouwens deze mag u gratis achterlaten in het milieupark.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 jun 2021

archief