GOOIK viert zijn mantelzorgers met een kaartje

C21

GOOIK viert zijn mantelzorgers met een kaartje

A_help_1
Ingezonden foto
 
Op 23 juni worden de mantelzorgers in de bloemetjes gezet. Elke dag opnieuw zorgen mantelzorgers voor een ziek, hulpbehoevend of ouder familielid (ouder, kind, partner, ...). Boodschappen doen, koken, verzorgen, administratieve taken, Mantelzorgers doen het steeds met een glimlach.
 
“In Gooik hebben we 116 mantelzorgers, en daar komen er nog dagelijks bij”, vertelt Jan Depester, schepen van Sociale zaken. “Deze mensen leveren echt een fantastische inspanning. Hun rol binnen de maatschappij is heel belangrijk. We drukken dan ook graag onze dankbaarheid uit. Door corona blijft het nu bij een kaartje, met woorden van dank. Maar in het najaar organiseren we een fijne bijeenkomst voor alle mantelzorgers.”
 
Het Sociaal Huis kent ook een mantelzorgpremie toe aan mantelzorgers die aan alle voorwaarden voldoen. Verder kan je als mantelzorger, via het Sociaal Huis, een aanvraag doen voor oppashulp. Zo kan de mantelzorger even ontlast worden. “Mantelzorgers zetten zich belangeloos in en moeten sterk in hun schoenen staan. Daarom geven we ze graag een duwtje in de rug met deze vormen van ondersteuning”, besluit Depester.

  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief