GOOIK - Jongeren herpakken hun sociaal leven en de gemeente helpt een beetje

C21

GOOIK - Jongeren herpakken hun sociaal leven en de gemeente helpt een beetje

Editie_gooik_gemeentehuis_4__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
De zomer staat voor de deur. Iedereen snakt naar meer zon en meer sociaal contact.  Er kunnen opnieuw activiteiten georganiseerd worden, conform de huidige coronamaatregelen. De jeugd verdient het om opnieuw activiteiten te organiseren. Graag ondersteunen we hier maximaal bij. Simon De Boeck, schepen van Jeugd, Joost Dedoncker, deskundige Jeugd en Samuel Billens, lichten graag de mogelijkheden toe. 
Het is volgens de gemeente Gooik belangrijk dat de jeugd, na alle digitale inspanningen, elkaar opnieuw in het echt kan ontmoeten. Voor de pandemie is onze jeugd zeer creatief uit de hoek gekomen, dit kan nu zeker ook, rekening houdend met de huidige coronamaatregelen. "De gemeente helpt graag financieel een handje en ikzelf kan, vanuit mijn expertise als gewezen voorzitter van de Jeugdraad, helpen met het uitwerken van initiatieven" zegt Billens. "We hebben budget voorzien om activiteiten te ondersteunen die inzetten op het psychologische welzijn van de jeugd. Door de maatregelen wordt het soms moeilijker of duurder om een activiteit te organiseren. Die drempel willen we wegnemen. Met de zomer in aantocht brengen we de steunmogelijkheid graag nog eens onder de aandacht. Als schepen van Jeugd vind ik het uitermate belangrijk dat jongeren zich maximaal kunnen ontplooien en zich goed in hun vel voelen. We staan paraat om enthousiaste initiatieven te ondersteunen!” vult schepen Simon De Boeck aan. 
Projecten kunnen ingediend worden tot 31/08/2021. Wie een goed idee heeft of meer informatie wenst, kan contact opnemen met:  jeugd@gooik.be.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief