GOOIK - De website van de gemeente steekt in een nieuw jasje.

C21

GOOIK - De website van de gemeente steekt in een nieuw jasje.

Colpaert_gooik_de_wilde_1__kopie_
Schepen Gunther De Wilde gaf meer uitleg over de nieuwe website.- Foto Marc Colpaert
 
“De vorige website voldeed al een tijd niet meer aan de verwachtingen en noden van de burgers en van onze diensten”, vertelt Gunther De Wilde, schepen van Communicatie en Digitalisering. “Daarom wordt er nu volop ingezet op een duidelijke en goedwerkende zoekfunctie, een digitaal loket, een koppeling met de Uit In Vlaanderen-databank. De focus werd verlegd van de diensten naar de inwoner. We kozen voor heldere, luchtige en moderne communicatie. Met een frisse lay-out en begrijpbare taal willen we burgers helpen om in enkele klikken te vinden wat ze zoeken, ook via een mobiel toestel. Ook voor ons personeel is deze nieuwe website een grote stap voorwaarts.”
 
Digitaal loket
“We verwachten veel van het digitaal loket. De voorbije maanden maakten ons bewuster van het feit dat veel zaken ook digitaal geregeld worden. Daar willen we nu volop op inzetten: attesten, aktes, … kunnen digitaal aangevraagd worden. Dit gebeurt op een veilige en rechtsgeldige manier, en bovendien kan dit 24/7 en heb je de gevraagde documenten snel in je mailbox. Ook vanuit de Vlaamse overheid wordt er hard ingezet op de digitalisering met onder andere het Burgerprofiel, waar burgers info vinden rond hun vaccinatie, rond het Groeipakket, zonnepanelen, Vanop onze website kan je je meteen inloggen. Maar wie wil, is uiteraard ook meer dan welkom bij onze diensten.”
 
Toekomst
 
De komende maanden zal de website nog aangevuld worden met een zalengids en een verenigingengids. Vanaf september wordt er ook een nieuwsbrief verzonden naar geïnteresseerden. Inschrijven voor deze nieuwsbrief kan nu al via de website. Op termijn zal ook bekeken worden of een gemeentelijk app, naast alle bestaande apps,  een meerwaarde kan zijn. “We zijn ook benieuwd naar de reacties van burgers. Wie wil kan, via een knop op de website, een reactie of suggestie achterlaten. Op die manier willen we de website mee laten evolueren met de noden van de burgers,”  aldus De Wilde.

Ontdek de nieuwe website via www.gooik.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief