Gemeente GOOIK lanceert éénmalige oproep voor projectsubsidies voor gebieden getroffen door overstromingen

C21

Gemeente GOOIK lanceert éénmalige oproep voor projectsubsidies voor gebieden getroffen door overstromingen

Editie_gooik_gemeentehuis_5__kopie_
Gemeente gaat 10.000 euro geven aan projectsubsidies. - Foto Marc Colpaert
 
De wateroverlast in Vlaanderen en Wallonië van de afgelopen maanden staat nog in ieders geheugen gegrift. Ook nu, enkele maanden later, is de vraag naar hulp nog groot. Vaak wordt nu pas duidelijk hoe groot de schade echt is.Daarom besliste de Gooikse gemeenteraad om projectsubsidies vrij te maken en op die manier de slachtoffers een hart onder de riem te steken.
 
 
Burgemeester Michel Doomst: “Het lokaal bestuur Gooik wil graag steun geven aan burgers die op het terrein een handje toesteken. Daarom maken we graag 10 000 euro projectsubsidies vrij. Deze worden toegekend aan Gooikenaren die reeds bestaande initiatieven organiseren. De subsidie bedraagt maximaal 2000 euro per project. Indien er minder dan 5 projecten worden ingediend, wordt het maximumbedrag opgetrokken in evenredigheid met het aantal projecten tot maximaal 10 000 euro. Zo proberen we ook ons steentje bij te dragen en het menselijke leed een beetje te verzachten. Via deze weg wil ik alvast een pluim geven aan alle Gooikenaren die al hulp boden, goederen brachten, …
 
Voorwaarden aanvraag
 
 Gooikenaren die reeds bestaande initiatieven organiseren. Aanvraag schriftelijk of via mail (info@gooik.be) indienen tot en met vrijdag 15 oktober. Bij de aanvraag een korte beschrijving van de reeds ondernomen acties/aard van de aan te kopen goederen voegen.

  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023
Marc Colpaert | 18 mei 2023

archief