GOOIK - Arrest Raad van State vernietigt stap in de ruilverkaveling

C21

GOOIK - Arrest Raad van State vernietigt stap in de ruilverkaveling

Editie_gooik_simon_3__kopie_
Simon De Boeck. - Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Gooik betreurt de beslissing van de Raad van State om de nuttigverklaring van de ruilverkaveling door de Vlaamse Regering te vernietigen. Het gemeentebestuur wil onze plattelandsgemeente landelijk houden door onze kostbare open ruimte te beschermen. "Jonge landbouwers dromen van een toekomst in een rendabel familiebedrijf. Daarnaast is er een grote maatschappelijke vraag naar meer natuur en biodiversiteit", aldus schepen Simon De Boeck.
 
 
 
De ruilverkaveling kan daartoe een geschikt instrument zijn. Ze voorziet in de aanplant van meer dan 10 ha extra bomen, herbekijkt trage wegen, creëert nieuwe wandelpaden en veilige fietsverbindingen tussen de kernen. Met de ruilverkaveling trachten we de jonge boeren in onze plattelandsgemeente een toekomst te bieden met rendabele en goed bereikbare percelen. Daarenboven worden aanslepende erosieproblemen aangepakt en ellende bij toenemende overstromingen vermeden. De ruilverkaveling biedt de gemeente meer dan 10 miljoen euro aan subsidies om dit alles te realiseren. Hoe gaan we de uitdagingen aan zonder die middelen?
 
"Het blijft onze ambitie om van Gooik een plek te maken waar natuur, klimaat, recreatie, rust en landbouw met elkaar verbonden worden. We lopen nu een stevige vertraging op. Met de VLM zal bekeken worden hoe we met de opmerkingen van de Raad van State moeten omgaan. We heropenen nadien graag een open debat. Maar wel altijd met een positieve kijk en met de vaste wil om onze ambities voor de open ruimte in de nabije toekomst effectief te realiseren!", zei Simon De Boeck, Schepen van milieu, natuur, landbouw en mobiliteit Gooik. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 dec 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief