GOOIK - Michel Doomst nog een tiental dagen langer burgemeester van Gooik

C21

GOOIK - Michel Doomst nog een tiental dagen langer burgemeester van Gooik

Michel_3__kopie_
Michel Doomst nog enkele dagen langer in de spotlights.- Foto Marc Colpaert
 
Het was de bedoeling dat burgemeester Michel Doomst op 1 januari 2022 de burgemeesterssjerp zou doorgeven aan Simon De Boeck, huidig eerste schepen in Gooik. Dit gaat echter niet door vanaf 1 januari maar pas vanaf 10 of 11 januari, wanneer Simon de eed zal afgelegd hebben bij de gouverneur. Michel blijft nog enkele dagen langer aan het roer van zijn gemeente.
 
 Michel Doomst stopt na een periode van maar liefst 33 jaar burgemeesterschap en is daarmee vandaag de persoon die het langst in de zetel van een actieve burgemeester zit in Vlaanderen.  De keuze om halfweg de legislatuur door te geven, was heel bewust: Michel Doomst wil de jongere generatie alle kansen geven om zich verder te ontplooien in de gemeentelijke politiek en wil meer tijd vrijmaken voor zijn familie. “Ik neem deze beslissing niet omdat ik me uitgeblust voel, maar wel met het oog op de toekomst. Tot vandaag werk ik met veel plezier 7 dagen op 7 voor de gemeente maar ik wil graag de jonge generatie voldoende ruimte geven om zich te ontwikkelen. De helft van de bestuurstermijn is dan ook een goed moment om de fakkel door te geven. Ik wil alle collega’s van de afgelopen 33 jaar en het gemeentepersoneel bedanken voor al die mooie jaren van samenwerking”, vertelde  Michel Doomst al in oktober toen hij zijn ontslag bekend maakte.
Stilzitten zal er voor Michel Doomst niet bij zijn: ”Ik sta open voor nieuwe uitdagingen en wil mij verder inzetten voor de mensen en de streek. Ik blijf ook betrokken bij de werking van CD&V Gooik. Maar op een ander ritme. Mijn gezin, kinderen en kleinkinderen komen nu meer op de eerste plaats." Michel gaat trouwens ook als vrijwilliger aan de slag in het vaccinatiecentrum in Gooik
 
 
De opvolging aan de top is verzekerd met huidig eerste schepen Simon De Boeck, die de fakkel van Michel zal overnemen. Jan Vanderhoeven, voorzitter van CD&V Gooik, ziet met Simon De Boeck een sterke opvolger klaar staan: “Simon heeft als schepen al bijzonder veel ervaring opgedaan de afgelopen jaren en kent Gooik door en door. Hij is de geknipte figuur om onze gemeente een duurzame toekomst te geven. De hele ploeg heeft alle vertrouwen in Simon”. Simon De Boeck zal op 10 of 11  januari 2022 het burgemeesterschap overnemen en zal zich 100% toeleggen op zijn nieuwe opdracht. Simon wordt een jonge burgemeester, maar is niet aan zijn proefstuk toe. Hij was pas 18 toen hij voor het eerst bij Michel aanklopte, met een passie voor politiek. Intussen heeft hij als schepen 15 jaar ervaring op de teller staan. Hij is klaar om het stuur over te nemen.  “Met veel goesting en passie”, zegt Simon De Boeck. “Mijn ervaringen als architect en raadgever op het kabinet waren super leerrijk, maar daar komt nu een einde aan. Als burgemeester wil ik me voltijds op de gemeente kunnen focussen. Dat ik daarvoor nog enkele dagen langer op de titel van burgemeester moet wachten, maakt voor mij echt geen verschil", lacht hij.
 
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 dec 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 okt 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 sep 2022

archief