GOOIK - Gemeente geeft haar visie op de uitbouw van het jeugdcomplex

C21 Css

GOOIK - Gemeente geeft haar visie op de uitbouw van het jeugdcomplex

Editei_gooik_gunther_2__kopie_
Gunther De Wilde geeft meer uitleg.- Foto Marc Colpaert
 

 Groen Gooik is niet blij dat de Voetbalclub KV Kester-Gooik een omgevingsvergunning heeft aangevraagd voor de aanleg van een bijkomend veld in kunstgras, naast haar reeds bestaande kunstgrasveld in Strijland. De reactie van het gemeentebestuur liet niet lang op zich wachten. Hierbij hun aanvullende visie vanuit het Gooiks gemeentebestuur op de aanvraag uitbouw jeugdcomplex van KV-Kester-Gooik.

 
Van 3 sites naar 1
 
Het centraliseren van 3 oude, onveilige en energievretende voetbalaccomodaties in 1 nieuwe duurzame vestiging lijkt ons inziens een duurzame en een energievriendelijke inhaalbeweging.
De oude voetbalsites VC Strijland (Wolvenstraat), KV Kester (Edingsesteenweg, Kester) en de terreinen SK Gooik gelegen in de Lindestraat waren absoluut niet méér hedendaags naar isolatie, energievebruik en veiligheid voor onze voetballende jeugd.
 
Ruimtelijk inpasbaar
 
Een goedgekeurde ‘projectvergadering’ met alle betrokken Vlaamse instanties maakt recent een bestemmingswijziging van de landbouwgrond mogelijk. Ter compensatie komen de terreinen van het vroegere VC Kester en de voetbal aan de Lindestraat terug in landbouwgebruik. Zo blijft de balans voor de landbouw ruim positief.
Wij vragen dan ook om het openbaar onderzoek en de gesprekken met hogere overheid stedenbouw in sereniteit af te wachten.
Bredere visie
 
Het voorliggend project jeugdvoetbal is slechts 1 van de projecten passend in het ambitieuze meerjarenplan "Gooikse sporters beleven meer!" . "Het gemeentebestuur en de sportraad bevroegen onlangs alle Gooikse sportclubs die in het bezit zijn van een accomodatie om hun wensen en noden voor het komend decennia in kaart te brengen. Deze gebundelde informatie zal het bestuur gebruiken om een gericht subsidiebeleid sport-accomodatie uit te werken voor alle Gooikse sportclubs cfr het subsidiereglement jeugdlokalen. Sport & beweging zijn méér dan ooit hét medicament tegen depressie, pandemieën... Het sociaal aspect van samen sporten is het cement van onze sociaal weefsel in onze landelijke gemeenschap", besluit Schepen voor sport Gunther De Wilde.
 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 22 mei 2022
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 17 mei 2022

archief