OETINGEN - De vzw JAO staat voor een grote financiële uitdaging om hun lokaal te kunnen betalen

C21

OETINGEN - De vzw JAO staat voor een grote financiële uitdaging om hun lokaal te kunnen betalen

Unnamed__2_
De ruwbouw. Ingezonden foto
 
De ruwbouw van de vzw JAO staat er bijna maar door de hoge stijging van tal van materialen is er plots nood aan extra geld. Wie al eens een kijkje ging nemen naast de voetbalterreinen van SK Oetingen heeft het vast al opgemerkt: de ruwbouw van de nieuwe jeugdlokalen schieten goed op! De aannemer zit op schema om de ruwbouw (wind- en waterdicht) eind mei op te leveren. Hierbij stopt het natuurlijk niet: de tweede fase van de bouwwerken omvat de technieken (zoals elektriciteit, sanitair, ventilatie, zonnepanelen, ...) en de binnenafwerking.
 
Bij die tweede fase komen we als vzw voor een grote financiële uitdaging te staan. U heeft het waarschijnlijk in de media al opgevangen dat bouwen op korte tijd enorm veel duurder aan het worden is, en dat ondervinden ook wij aan den lijve. Onze ruwbouw zal uiteindelijk ongeveer 10% meer kosten dan initiëel afgesproken en op de Openbare Aanbesteding van de technieken kwam slecht 1 offerte binnen die maar liefst 114.000 euro duurder is dan de raming van het studiebureau. Een hele smak geld waarvan we momenteel nog niet weten hoe we hier moeten aan geraken.
 
Een eerdere subsidie-aanvraag bij het departement Cultuur, Jeugd en Media werd, ondanks een mooie score, toch afgewezen. Een nieuwe subsidie-aanvraag bij Toerisme Vlaanderen is nog lopende. 
 
Binnen Het Bestuur van de vzw zijn we aan het brainstormen over op welke manieren we nog grote bedragen kunnen binnenhalen. Ondertussen zijn ook alle beetjes meer dan welkom en ook u kan daartoe bijdragen:
Zo organiseren we de komende maanden:
- De fiets- en wandeldag op 23/04/2022
- Een grote 'altijd-prijs'-tombola met een mooie hoofdprijs
- Vaderdagontbijt op 19/06/2022
 
Zoals hieronder beschreven, kan u ons ook nog steeds steunen via de crowdfunding, een fiscaal aftrekbare gift, of één van de laatste beschikbare tredes kopen.
 
Indien u zelf bepaalde ideeën heeft over op welke manier we nog extra inkomsten zouden kunnen genereren, laat het ons zeker weten op vzw.aurora.oetingen@gmail.com, of spreek iemand van Het Bestuur aan.
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief