GOOIK - Een speciale actie voor de bijen met een BIJzondere fotowedstrijd

C21

GOOIK - Een speciale actie voor de bijen met een BIJzondere fotowedstrijd

Editie_gooik_bijen_2__kopie_
Een speciale actie voor de bijen te helpen.- Foto Marc Colpaert
 
Herman Anthoons, schepen van Milieu & Natuur, heeft zopas tijdens een persmoment samen met burgemeester Simon De Boeck een BIJzondere fotowedstrijd voorgesteld. Dit alles in het teken van het uitdelen van gratis bloemenzaad ter ondersteuning van de bijen. Deze actie, die georganiseerd wordt in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant, ging door op het grasveld achter het gemeentehuis van Gooik.
 
Om de bijenpopulatie in stand te houden zijn bloemen nodig, veel bloemen. Daarom geeft de gemeente Gooik alle inwoners de kans een bloemenakker in te zaaien. De gemeente verdeelt, in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant, zakjes bloemenzaad.
Dit jaar wordt er aan de actie ook een BIJzondere fotowedstrijd gekoppeld.
 
Herman Anthoons, schepen van Milieu & Natuur vertelt er meer over: "Vorige jaren gaven wij alle schoolkinderen een zakje bloemenzaad mee naar huis. Dit doen we niet meer, maar schoolkinderen die een zakje wensen kunnen dit nog steeds vragen. Verder liggen de bloemenzaadzakjes in het gemeentehuis, de bib en in Paddenbroek. In totaal hebben wij 1000 zakjes om uit te delen en als extra 200 zakjes voor Paddenbroek", aldus schepen Anthoons.
 

Er zijn trouwens 5 bijenhotels te winnen. wat u hiervoor moet doen is een zakje bloemenzaad komen halen, zaaien en als de bloemen er staan, er een mooie foto van maken en deze doorsturen naar de gemeente. Meer is er niet aan. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief