GOOIK - Goed gerenoveerd in Gooik: energierenovaties met renteloze lening voor mensen met beperkt inkomen

C21

GOOIK - Goed gerenoveerd in Gooik: energierenovaties met renteloze lening voor mensen met beperkt inkomen

A_foto_christa_huisimage001__8_
Ingezonden foto
 
Het project ‘Goed gerenoveerd in Gooik’ biedt inwoners met een beperkt inkomen de kans om energierenovaties uit te voeren, met een renteloze lening. De gemeente Gooik werkt hiervoor samen met de Vlaamse overheid, de provincie Vlaams-Brabant en Energiehuis 3Wplus. De Vlaamse overheid voorziet, via het Noodkoopfonds, de nodige budgetten.
 
De renovatiebegeleiding gebeurt door renovatiebegeleiders van de provincie Vlaams-Brabant en Energiehuis 3Wplus verzorgt de administratie. Renovatiebegeleider Walter geeft aan: “Wij ontzorgen de eigenaars door het gehele proces op te volgen van opmaak renovatieplan tot de betaling van de factuur.” De verschillende partners hebben een mobiele werkplek in Gooik, van waaruit ze het project opvolgen. “Door dit project kunnen mensen met beperkte middelen ook mee in het verhaal van energetische wonen stappen en kunnen ook zij op dit vlak mee bijdragen aan een beter klimaat”, zegt gedeputeerde voor Wonen, Gunther Coppens.
 
Christa Dermez, waarnemend schepen van Sociale Zaken van de gemeente Gooik, licht toe: “We hopen met dit project niet alleen woningen duurzamer te maken, maar ook mensen in gezondere woningen te laten leven. Mensen met een beperkt inkomen hebben het op vele vlakken al moeilijker, dus op deze manier hopen we hen een duwtje in de rug te geven.  Per woning is er immers een renteloze lening voorzien van maximaal 25.000 euro. Dit bedrag kan gebruikt worden voor o.a. dubbele beglazing, isolatie, zonnepanelen, energiezuinige verwarming en moet pas na 20 jaar terugbetaald worden. Dankzij de begeleiding en opvolging van de partners, wordt er heel wat werk uit handen genomen. Voor Gooik is er een budget voorzien voor de renovatie van een 10-tal woningen.”

Meer info over de voorwaarden, de voordelen en de opvolging kan je vinden op www.gooik.be. Inwoners die interesse hebben kunnen ook terecht bij 3WPlus (www.3WPlus.be) of bij Bart Nachtegael (0490 11 11 96). 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 sep 2022

archief