OETINGEN - Christophe D'Haese niet blij met nieuwe situatie in Hazelaarswijk

C21 Css

OETINGEN - Christophe D'Haese niet blij met nieuwe situatie in Hazelaarswijk

Editie_gooik_hazelaarswijk_3__kopie_
Christophe bij het bewuste bord Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_hazelaarwijk_2__kopie_
Op deze weg staat nergens vermeld dat het een zone 30 is.- Foto Marc Clpaert
 
Christophe D'Haese, voorziiter van Vlaams belang in Gooik is niet blij met het nieuwe bord woonerf dat geplaatst werd bij het begin van de  Hazelaarswijk in Oetingen. Ook het feit dat bij het uitrijden de persoon niet weet dat hij in een zone 30 komt is een probleem volgens Christophe. Burgemeester Simon De Boeck zal de zaak bekijken.
 
 
Een tijdje terug werd door de gemeente Gooik een nieuw bord F12a geplaatst, dat aangeeft dat de Hazelaarswijk in Oetingen een woonerf is en daar begint het probleem. Chrstophe D'Haese(VB) vertelt er meer over. "Ik ben zeker niet tegen een woonerf, want daar is de snelheid beperkt tot 20 km per uur. Maar in een woonerf mag men niet op de openbare weg parkeren of dit moet zijn in een afgebakend gebied. Dus alle wagens die geparkeerd staan in deze wijk op de openbare weg staan nu in overtreding", aldus Christophe. Hij nam hiervoor ook al even contact op met de nieuwe burgemeester Simon De Boeck. Deze laatste heeft ondertussen het probleem bekeken en belooft om een extra bord te laten plaatsen, zodat het parkeerprobleem achter de rug is.
 

Een ander probleem dat Chrstophe ook aangeeft is: " Wie vandaag van uit de Hazelaarswijk richting het centrum van Oetingen rijdt, weet niet dat hij of zij zich in een zone 30 bevindt. Want het bord staat verder in de straat richting Vollezele en is niet zichtbaar voor wie uit de Hazelaarswijk rijdt. Wanneer we Simon met dit probleem confronteren is hij hiervan niet op de hoogte en zal de zaak bekijken. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 jun 2022

archief