GOOIK - Een nieuw boek over de laatste Pajotse Buurttram

C21 Css

GOOIK - Een nieuw boek over de laatste Pajotse Buurttram

Cover52
 
Op zondag 22 mei verschijnt het nieuwste boek van de Heemkundige Kring van Gooik. Het betreft het boek ‘De laatste Pajotse Buurttram’, van René De Loecker. De voorstelling en een tentoonstelling  gaan door in de Schuur van de Cam.
 
 
De voorstelling gaat door op zondag 22 mei e.k. in de Cultuurschuur van De Cam, Dorpsstraat 67 in Gooik-centrum vanaf  14u. Zoals iedereen weet is René dé tramkenner bij uitstek in onze gemeente en ver daarbuiten. Na zijn twee eerdere werken ‘De Leerbeekse Buurttrams’ (2004) en ‘Met de tram door het Pajottenland’ (2017) is er nu dus dit derde boek, dat specifiek gaat over hoe de laatste tram reed op het baanvak Leerbeek-Brussel in 1972.
 
"Het is inderdaad 50 jaar geleden, daarom vonden wij van de Heemkundige Kring van Gooik het opportuun om hierover een boek uit te brengen! Dat telt meer dan 275 bladzijden met bijna evenveel unieke foto’s én deskundige commentaar van René. Het boek kost slechts 25 euro voor niet-leden en 22,50 euro voor leden van de Heemkundige Kring van Gooik", vertelde voorzitter Jean-Paul De Loecker.
 

Samen met de voorstelling, wordt er ook een tentoonstelling opgesteld, waar zowel speciale voorwerpen als foto’s i.v.m. de Leerbeekse buurttram kunnen bekeken worden. Voor de tramliefhebbers zeker interessant, maar ook voor mensen met nostalgie naar die speciale tijd van de trams. De tentoonstelling kan je bezichtigen van 13u tot 18u. Alle boeken van René De Loecker en Maurice Cochez i.v.m. de Leerbeekse tram  - en andere uitgaven van de Kring - zijn die namiddag te verkrijgen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 28 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 jun 2022

archief