GOOIK - De Gezondste Wandeling nu ook in Gooik

C21

GOOIK - De Gezondste Wandeling nu ook in Gooik

A_de_wandeling_3
Ingezonden foto
 
De Gezondste Wandeling, aangeboden door Logo Zenneland en uitgewerkt door de Gooikse Gezondheidsraad, doet opnieuw wandelen én bijleren over gezondheidsthema’s.

In de maanden juni, juli en augustus staat het thema ‘kinderen/jongeren en tabak, alcohol, drugs en gamen’ centraal. Burgemeester Simon De Boeck wandelt alvast mee: “Gooik is een Gezonde Gemeente, dus laten we iedereen graag de Gezondste Wandelingen ontdekken. 

Eerder waren er al wandelingen rond o.a. beweging, vaccinatie en gezonde binnenlucht.

Dit keer is er een wandeling van 5,5 km uitgestippeld. Onderweg kan je op een laagdrempelige manier meer te weten komen over kinderen en jongeren en het gebruik van tabak, alcohol, drugs en games. Tijdens de wandeling kan je de QR-code scannen en de geluidsfragmenten beluisteren. Eigenlijk koppel je het nuttige dus aan het aangename. En zo maken we samen verder werk van een Gezonde Gemeente.” Ook Emmy Fieremans, voorzitter van de Gooikse Gezondheidsraad, juicht het initiatief toe:

"Als Gezonde Gemeente zetten we in op een kwaliteitsvol preventief gezondheidsbeleid. Een optimale sensibilisering en informatieverlening zijn hierbij van belang, maar het draait om zoveel meer, zoals het stimuleren van gezond gedrag. Onze Gezondste Wandeling, uitgestippeld door de Gezondheidsraad, probeert hier alvast op een leuke manier aan tegemoet te komen! Je komt meer te weten over relevante gezondheidsthema's én bent tegelijkertijd in beweging op onze prachtige Gooikse wandelwegen. Daarom toetsen we alvast de mogelijkheden af om ook andere doelgroepen, zoals scholen, te laten participeren. Verder dromen we er ook van dat de wandelingen in de toekomst nog andere bestemmingen krijgen. De Gooikse Gezondheidsraad is alvast helemaal klaar om nog meer fijne meer fijne ideeën en initiatieven rond gezondheidsbeleid verder vorm te geven.”

 

De Gezondste Wandeling – juni/juli/augustus

 

Start aan de kerk van Gooik

Knooppunten: 27, 26, 22, 21, 25, 29, 28 (5,5 km)

Thema september, oktober, november 2022: bevolkingsonderzoeken

Thema december, januari, februari 2022/2023: gezonde voeding.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023
Marc Colpaert | 18 mei 2023

archief