GOOIK - Het buurtcomité De Parelhoeders willen dat de bib en de muziekacademie in Gooik blijven

C21

GOOIK - Het buurtcomité De Parelhoeders willen dat de bib en de muziekacademie in Gooik blijven

Editie_gooik_actie_bib_academie_1__kopie_
Ludieke actie ter hoogte van de academie in Gooik.- Foto Marc Colpaert
 
Het buurtcomité De Parelhoeders uit Gooik willen dat de bib en de muziekacademie in Gooik blijven bestaan en niet verhuizen naar Oetingen. Ze openden een online petities waar al ongeveer 150 mensen zich mee akkoord verklaarden. Zo nodigden ze tevens de pers uit voor meer uitleg te geven.
Meer over het persmoment van het buurtcomité “De Parelhoeders’ i.v.m. een actie / petitie rond de verplaatsing van de muziekacademie en de bibliotheek van Gooik-centrum naar Oetingen. Wij willen jullie laten weten dat er een petitie is/wordt gelanceerd door het buurtcomité ‘De Parelhoeders’ van Gooik-centrum via allerlei kanalen. Daarin willen we laten horen dat we het niet eens zijn met de actie van het gemeentebestuur om deze twee instellingen ‘De bibliotheek’ en ‘de muziekacademie’ weg te voeren uit dit centrum. 
Volgens de Parelhoeders zijn er vijf redenen om de bib en de academie in het centrum van Gooik te behouden en niet naar Oetingen te verplaatsen. Ten eerste is deze overstap te duur, want de huidige locatie van de bib en de academie zijn eigendom van de gemeente en nu zouden ze een gebouw moeten gaan huren in Oetingen. Ten tweede is de verhuis een kaalslag voor het sociale-culturele leven in Gooik. De gemeente Gooik mag geen slaapdorp worden. Ten derde is er geen draagvlak en vinden de actievoerders geen argumenten om de bib en de academie naar Oetingen te verhuizen. De gemeente weigert tevens in te gaan of zelfs maar te lusiteren naar de vele valabele tegenargumenten. Ten vierde wat met het masterplan voor Gooik. Door deze beslissing door te voeren negeert de gemeente haar eigen masterplan dat werd goedgekeurd na een breed inspraaktraject met de bevolking. Tenslotte het vijfde punt, is de verhuis van de academie en de bib het startsein voor nog meer appartementen in het centrm van Gooik vragen de mensen van het buurt/actiecomité zich af.  
 
Wie ook niet akkoord is dat de bib en de academie naar Oetingen verhuizen dan vindt u hier de link naar de online petitie: We zitten nu na een week aan 146 handtekeningen
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023
Marc Colpaert | 18 mei 2023

archief