OETINGEN - Een nieuwe school in het centrum van de gemeente

C21

OETINGEN - Een nieuwe school in het centrum van de gemeente

20220624_085710
Binnenkort start de bouw van een nieuwe school. - Foto Marc Colpaert
 
20220624_083859
Zo zal de nieuwe school er uitzien.- Foto Marc Colpaert
 
Begin augustus start de bouw van een nieuwe dorpsschool in Oetingen, voor de kleuters van Gesubsidieerde Vrije Kleuterschool De Bron én voor de leerlingen van de Gemeentelijke lagere school De Oester. Christa Dermez, schepen van Onderwijs, is enthousiast over dit unieke bouwproject, over de onderwijsnetten heen: “Momenteel wordt het vrije kleuteronderwijs De Bron georganiseerd in de gebouwen van het oude klooster in de Kloosterstraat en in de gebouwen naast de kerk organiseert de gemeente het lager onderwijs De Oester. Beide gebouwen moeten gemoderniseerd worden. Omdat de scholen vlakbij elkaar liggen en er al een goede samenwerking is, kozen we voor 1 nieuwe school, op de Kervijn-site.
 
Er werd gekozen voor de formule van huursubsidies. De komende maanden zal de school gebouwd worden door de bouwheer, waarna de gemeente dan met de huursubsidie de huur zal betalen.Voor dit project, een samenwerking met de Vlaamse overheid.” Een zwaar project  want de kostprijs is 5,6 miljoen, zonder ereloon en btw samen ongeveer 6,5 miljoen,  gelukkig is er een subsidie van 20 procent. De aannemer Peremans van Halle gaat van start vanaf 1 augustus met de werken. In totaal komen er 10 klassen met leerlingen van de gemeentelijke kleuterschool van Oetingen en De Bron.
 
 Burgemeester Simon De Boeck: “De Dorpsschool Oetingen wordt een groene, open en omgevingsvriendelijke plek. In het moderne schoolgebouw, met verschillende polyvalente ruimtes, zullen de kleuters het gelijkvloers innemen en de lagereschoolkinderen de eerste verdieping.Aan de school is er al een zone 30. Er komt ook een kiss and ride en de nodige fietsinfrastructuuren een parking vooraan. Op de Kervijn-site is ook VZW JAO druk bezig met de bouw van de nieuwe lokalen voor Scouts Aurora. Zo maken we Oetingen klaar voor de toekomst!”

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief