GOOIK - Graag meer laadpalen in de parel van het Pajottenland

C21

GOOIK - Graag meer laadpalen in de parel van het Pajottenland

Editie_gooik_gemeentehuis_5__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Om de doelstellingen voor Vlaanderen te halen tegen 2030 moeten er 20x zoveel laadpalen komen dan er nu al zijn. Als dat aantal over heel Vlaanderen evenredig verdeeld wordt, moeten er in onze regio 150.000 laadpalen geplaatst worden in de komende 10 jaar.
 
Wanneer je met een elektrische wagen rijdt of wanneer je er als bedrijf voor wil zorgen dat personeel en/of bezoekers hun elektrische wagen op je bedrijfsterrein kunnen laden, dan is het aankopen van een private laadpaal een interessante keuze. Een private laadpaal is veilig, want langdurig laden aan een stopcontact kan tot oververhitting leiden. Een laadpaal is daar beter tegen bestand. Met behulp van een laadpaal laad je tot wel 60% sneller dan met een gewoon stopcontact. Thuis laden is goedkoper dan laden aan een publieke laadpaal. Wanneer je ook nog eens zonnepanelen hebt, laad je je wagen zelfs kosteloos op. De auto laden in de nacht of op het werk tijdens de werkuren zorgt ervoor dat je steeds met een opgeladen wagen kan vertrekken.
 
Groepsaankoop
 

Om het aankopen en installeren van een private laadpaal voor inwoners eenvoudiger en goedkoper te maken, neemt de gemeente Gooik deel aan de groepsaankoop laadpalen van Haviland. Het aanbod van de groepsaankoop wordt gekozen door een stuurgroep van enthousiaste inwoners die mee beslissen aan welke voorwaarden de laadpalen moeten voldoen en welke eisen gesteld worden aan de leverancier(s). Meer informatie op de website van de gemeente Gooik. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 aug 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief