GOOIK - Opening van nieuwe gemeenteloods

C21

GOOIK - Opening van nieuwe gemeenteloods

Editiepajot_gooik_loods_1_foto_marc_colpaert
De nieuwe loods met schepen Herman Anthoons. - Foto's Marc Colpaert.
 
Editiepajot_gooik_loods_2_foto_marc_colpaert
Colpaert_gooik_gemeenteloods_2
Editiepajot_gooik_loods_4_foto_marc_colpaert
Een zicht op de grote hall. - Foto's Marc Colpaert
 

Op zaterdag 20 juni om 11.00 uur wordt de nieuwe loods van de dienst openbare werken officieel geopend. Deze nieuwe loods, gevestigd in de Processiestraat 5 (omgeving sporthal Koornmolen), zal onderdak bieden aan de 22 personeelsleden van de dienst openbare werken van de gemeente Gooik.
Ook de gemeentelijke uitleendienst wordt ondergebracht in dit gebouw. Het complex omvat een loods van 1.900 m2, voor het wagen- en machinepark en een voorbouw met daarin het sanitair, burelen, vergaderzaal, refter, een technische ruimte voor herstelling van voertuigen, een schrijnwerkerij en een ruimte voor de gemeentelijke uitleendienst. Langsheen de nieuwe loods zal de komende weken een nieuwe toegangsweg naar het milieupark aangelegd worden.
Het studiebureau Pajo-plan tekende de plannen en het bouwproject werd begeleid door Haviland. Tijdens de plechtige openstelling waren er toespraken van Michel Doomst, burgemeester en Herman Anthoons, schepen van openbare werken, rondleidingen een optreden van Harmonie De Vrede uit Gooik en de Majoretten de Crescendo's uit Leerbeek. Voor de kinderen waren er springkastelen en een schminkstand, gevolgd door een receptie.

“De nieuwe loods heeft de gemeente 1.450.000 euro gekost. Ze zal tevens de mogelijkheid bieden om bepaalde feesten – zoals het feest voor de derde leeftijd - in te organiseren. In de gemeenteloods vindt men geen schakelaars om de lichtpunten aan te steken, dit gaat allemaal automatisch wat heel wat minder kosten qua electriciteit met zich meebrengt”, aldus schepen Herman Anthoons. En er is nog meer aan het milieu gedacht met zonnepanelen die het water moeten opwarmen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief