De GOOIKse kinderen weer naar school

C21

De GOOIKse kinderen weer naar school

Editie_gooik_gemeentehuis_2__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Ook in Gooik trekken weer heel wat kleuters en lagereschoolkinderen richting schoolbanken. Om de start van het nieuwe schooljaar alvast fijn in te zetten, is er een lekker ontbijt voorzien. De leerkrachten, directies en het lokaal bestuur wensen iedereen op die manier een leuk schooljaar. 

Burgemeester Simon De Boeck blikt vooruit op een druk schooljaar: “Zowel in Gooik als in Oetingen zijn de bouwwerken voor een nieuwe school gestart. In Gooik krijgt de Vrije Bassischool De Bron nieuwe gebouwen voor de leerlingen van het 3de tot 6de leerjaar. In Oetingen is de bouw van de nieuwe dorpsschool op de Kervijn-site gestart. Dit wordt de nieuwe plek voor de kleuters van Gesubsidieerde Vrije Kleuterschool De Bron én voor de leerlingen van de Gemeentelijke lagere school De Oester.

Iedereen doet zijn best om de hinder tot een minimum te beperken. We hopen dan ook op het begrip van iedereen en vragen extra voorzichtig te zijn in de buurt van de scholen.

Bij de start van het schooljaar heeft Christa Dermez, schepen van Jeugd, ook een aantal boodschappen: “Eerst en vooral hoop ik op een schooljaar waar iedereen zichzelf kan zijn en waar er respect is voor elkaar. De kleurrijke zebrapaden voor de scholen doen de kinderen en volwassen hier dagelijks aan herinneren.Verder wappert aan de scholen ook de vlag van Generatierookvrij. We vinden het belangrijk dat onze scholen rookvrije plekken zijn en dat kinderen zo het goede voorbeeld te zien krijgen. Als Gezonde Gemeente zetten we ook in op beweging. We stimuleren daarom het fietsen met de fietsstraten en de zone 30 rond de schoolomgevingen. Zo kan iedereen het nieuwe schooljaar goed inzetten!”

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief