LEERBEEK - Enkele extra petanquebanen ter hoogte van de Parecia in Leerbeek

C21

LEERBEEK - Enkele extra petanquebanen ter hoogte van de Parecia in Leerbeek

Editiepajot_leerbollen__kopie_
Een beeld van voor de corona.- Foto Marc Colpaert
 
Image001__9_
De nieuwe velden
 
Colpaert_gooik_petanque_plaats_1__kopie_
Hier komt het nieuwe indoor petanqueveld.- Foto Marc Colpaert
 
In Leerbeek kan er voortaan petanque gespeeld worden op maar liefst 4 nieuwe banen.
De huidige 7 banen worden intensief gebruikt, maar door het succes van de sport, zijn extra banen meer dan welkom. Gunther De Wilde, schepen van Sport, vindt het fijn dat petanque voor verbinding in de gemeente zorgt:
 
Petanque is erg populair in onze gemeente. En dat juichen we als bestuur alleen maar toe. Mensen ontmoeten elkaar, zijn actief bezig. Ook de jaarlijkse tornooien van de petanqueclubs zijn een succes. Zij zien hun ledenaantal trouwens toenemen.” Paul Cromphout van petanqueclub De Leerbollen, die ondertussen 15 jaar bestaat, bevestigt: “We zien onze ledenaantallen jaar na jaar stijgen. Momenteel hebben we ongeveer 150 leden. De extra banen zullen dan ook gretig gebruikt worden.” Burgemeester en schepen van Openbare werken, Simon De Boeck, bedankt de medewerkers die zorgden voor de aanleg: “De nieuwe petanquebanen werden door de medewerkers van de dienst Openbare Werken aangelegd. Zij hebben de grond uitgegraven, een nieuwe ondergrond gelegd, steentjes aangevoerd en boordstenen geplaatst. We nodigen zowel de leden van petanqueclub De Leerbollen als alle andere Gooikenaren dan ook graag uit om hier te komen petanquen.”, aldus De Boeck en De Wilde.
 
 Petanquehall Strijland
 

Aan het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen begint binnenkort de bouw van een indoorpetanquehall. Zo kan er ook bij slecht weer een balletje geworpen worden. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief