GOOIK - De gemeente Gooik neemt deel aan nationale BE-Alert test op donderdag 6 oktober

C21

GOOIK - De gemeente Gooik neemt deel aan nationale BE-Alert test op donderdag 6 oktober

A_be_alaert
 
Op donderdag 6 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Ook de gemeente Gooik doet mee. Inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert ontvangen die dag het volgende bericht:Test BE-Alert Gemeente Gooik. Dit is een test. Geen reactie vereist. Motiveer ook vrienden en familie om zich in te schrijven op www.be-alert.be} .  De gemeente Gooik gebruikt al enkele jaren het alarmeringssysteem BE-Alert. Inwoners worden via deze weg snel op de hoogte gebracht van een noodsituatie (bv. een grote brand, een overstroming, een stroomonderbreking) in de gemeente. Dit kan via sms, mail of telefoon. Zo kunnen de nodige aanbevelingen, bv. ramen en deuren sluiten bij een brand, … meteen gecommuniceerd worden.
 
 Nationale test
 
Op donderdag 6 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Ook de gemeente Gooik doet mee. Inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert ontvangen die dag het volgende bericht: Test BE-Alert Gemeente Gooik. Dit is een test. Geen reactie vereist. Motiveer ook vrienden en familie om zich in te schrijven op www.be-alert.be} .
 
Burgemeester Simon De Boeck, vertelt waarom de gemeente Gooik aan de test deelneemt: “Door deze test kan onze gemeente de procedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie.Deze test is bovendien de ideale gelegenheid voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven om dit te doen via www.be-alert.be.”
 
Inschrijven op BE-Alert
 
Inschrijven op BE-Alert is heel eenvoudig. Bovendien kunnen er tot 5 adressen geregistreerd worden. Ook inwoners die al ingeschreven zijn, kunnen via de website hun gegevens aanpassen. Meer info op  www.be-alert.be.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 okt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief