GOOIK - Asfalteringswerken in de Dorpsstraat in het centrum van de gemeente

C21

GOOIK - Asfalteringswerken in de Dorpsstraat in het centrum van de gemeente

Editie_gooik_centrum_5__kopie_
De klinkers verdwijnen.- Foto Marc Colpaert
 
Op maandag 17 oktober starten er asfalterinsgwerken in de Dorpsstraat. Tijdens de werken, die vermoedelijk duren tot en met vrijdag 28 oktober is er een omleiding voorzien. Simon De Boeck, burgemeester: “Het wegdek van de Dorpsstraat is er slecht aan toe. Daarom worden de klinkers uitgebroken en zal er een stevige laag asfalt gegoten worden. Deze werken worden uitgevoerd via een raamcontract met Haviland. Zo kan er sneller en goedkoper gewerkt worden, dan wanneer de eigen diensten dit moeten doen. Na de werken worden ook de parkeervakken nog hertekend. Wie suggesties heeft voor aanpassingen, mag deze altijd doorgeven. Zo zorgen we, samen, voor veilige wegen.”
 Omleiding
 
De Dorpsstraat en Koekoekstraat zijn afgesloten tussen het gemeentehuis tot net voorbij de Mgr. Abbeloosstraat. Er is een omleiding voorzien via Ninoofsesteenweg en Edingsesteenweg. De Zijpstraat is voorbehouden voor plaatselijk verkeer en De Lijn. Parkeerstrip Plosj is niet bereikbaar. Parking Houteman is beschikbaar als extra parking voor omwonenden, bezoekers van centrum Gooik, de gemeentelijke diensten en scholen.
 
 Andere wegenwerken in Gooik
 
De gemeente investeert ook op andere plaatsen in de wegen. Zo zijn er de komende weken ook asfalteringswerken in o.a. de Lombergstraat, in een deel van de Patattestraat en in een 8-tal andere Gooikse straten. Een overzicht is te vinden op Overzicht werken met zware verkeershinder op de gemeentelijke website van Gooik
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief