GOOIK - De gemeente Gooik reageert op de heisa rond het gevraagde ontslag van de algemene directeur

C21

GOOIK - De gemeente Gooik reageert op de heisa rond het gevraagde ontslag van de algemene directeur

Editie_gooik_gemeentehuis_2__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Hieronder kunt u een reactie vinden vanuit het gemeentebestuur van Gooik nav. de veroordeling van de algemeen directeur en de vraag van de oppositie tot ontslag door de gemeenteraad: Het gemeentebestuur neemt de veroordeling van de algemeen directeur door de correctionele rechtbank zeer ernstig. Een juridisch expert van de gemeente neemt de gevolgen onder de loep. Daaruit blijkt dat de vraag van NVA om de algemeen directeur per direct te ontslaan door de gemeenteraad volkomen onwettig is. Er werd al een tuchtsanctie uitgesproken en de gemeente kan geen twee keer straffen voor dezelfde feiten. NVA trok haar vraag dan ook in.
 
Ook de correctionele rechtbank sprak een strenge straf uit, maar beval geen ontzetting uit de burger- of politieke rechten, waardoor de veroordeling niet automatisch tot een ontslag leidt en de algemeen directeur in functie kan blijven.
 
Desondanks evalueert het gemeentebestuur vandaag de werking van de gemeente met een kritische blik. In de voorbije 5 jaar nam de gemeente actie en werd een controlesysteem opgezet om herhaling van de feiten te voorkomen. De procesbeheersing en controle is momenteel strenger dan in welke gemeente ook. De aanwerving van een Kwaliteitsmanager en een Aankoopdeskundige, gespecialiseerd in overheidsopdrachten, maakten de organisatie een stuk professioneler en efficiënter.
 

Het functioneren van de algemeen directeur is sinds 2017, binnen deze versterkte organisatie, werkzaam zoals het hoort. Het gemeentebestuur wenst dan ook het herstelde vertrouwen te behouden en de samenwerking op een professionele en hervormde manier verder te zetten. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022

archief